Campings in Vendée

Voor wie een camping in De Vendée aan zee boekt, staat de tijd even stil

Verblijf je in De Vendée op een camping, dan verblijf je in hét Franse departement voor gezinnen en rustzoekers die vooral toe zijn aan een ontspannen vakantie. Op een camping in De Vendée in Frankrijk kun je alle dagelijkse spanningen van je af laten glijden. Op een kleine camping in De Vendée, in de regio Pays de la Loire, word je niet alleen door de kustlijn, maar ook door het groene binnenland omvergeblazen. Hier beleven alle vakantiegangers de tijd van hun leven.

Wat je ook zoekt, in de Vendée vind je het

Campings in De Vendée zijn er in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een kleinschalige camping in De Vendée in Frankrijk, een sterrencamping inclusief zwemparadijs prefereert of luxe en vrijheid graag gecombineerd ziet in glamping, De Vendée heeft een camping naar ieders hart. En of je je vakantie nu op een grote of kleine camping in De Vendée doorbrengt, één ding is zeker: rust en vrijheid staan centraal.

Reisorganisaties met campings in Vendée die wij aanbevelen


Campings met een zwembad of zelfs een zwemparadijs

Kampeerders zijn gek op de lange zandstranden van deze Franse regio. Boek je een camping in De Vendée aan zee, dan voelt het haast alsof je je in mediterraan gebied bent. Slechts het verkoelende briesje van de Atlantische Oceaan verraadt dat dat niet zo is. Ondanks het heersende zeeklimaat kun je op een camping in De Vendée aan zee op hoge temperaturen rekenen. Veel campings liggen direct achter de duinen. Ondanks de nabijheid van de oceaan heeft elk kampeerterrein een zwembad en soms zelfs een zwemparadijs.

Een camping in De Vendée in Frankrijk garandeert jong en oud van strandpret

Strandpret is er op een camping in De Vendée in Frankrijk altijd. De regio telt wel 140 kilometer aan kust. De stranden zijn overwegend zandstranden. In de populaire badplaatsen, zoals Saint Jean de Monts, is het strand vaak drukbezocht. Verblijf je in De Vendée op een camping bij een kleinere badplaats, dan heb je vaak veel meer ruimte om je heen. De stranden zijn bijna allemaal kindvriendelijk te noemen. Niet zelden organiseert men ook activiteiten voor de kleintjes.

Campings die niet direct aan de kust liggen

Wie denkt dat De Vendée uitsluitend is bedoeld voor waterratten, zit ernaast. Alhoewel de zee bijna altijd een rol speelt in je kampeervakantie, kun je in deze regio ook kamperen in bossen, weilanden en aan bosmeren. Wie in plaats van aan de kust meer richting het binnenland kampeert, verblijft vrijwel altijd op een kleine camping in De Vendée. Slapen kun je in je eigen tent, caravan of stacaravan. Talloze wandel- en fietsroutes liggen binnen handbereik.

Een camping in de Vendée: uitvalsbasis voor het ontdekken van de groene omgeving

Of je nu kiest voor een eenvoudige en kleinschalige camping, een accommodatie inclusief zwemparadijs voor de kleinsten of misschien wel glamping, de omgeving is altijd even schitterend. Heb je in De Vendée een camping geboekt? Al wanneer je de regio voor het eerst binnenrijdt, is het genieten van het coulisselandschap waarin zowel de Vikingen als de Romeinen hun sporen hebben nagelaten. Tijd om op avontuur te gaan!

Handige tips & blog