Vendée

De charme van ‘Lichtkust’ Vendée

De Vendée toont Frankrijk van zijn mooiste kant. Dit kustgebied in de Pays de la Loire wordt ook wel ‘Lichtkust’ genoemd, omdat het aantal zonuren overeenkomt met de uren die in de Zuid-Franse regio’s worden geteld. Tijdens een vakantie in de Vendée heb je meer dan voldoende stranden tot je beschikking. Ze zijn geschikt voor het hele gezin. Activiteiten en bezienswaardigheden in de Vendée bevinden zich aan de kust, maar ook in het binnenland. Je honger stil je aan het eind van de dag met lekkernijen als zeevruchten, knoflookbrood en hammen uit de regio.

Zoveel zandstrand heb je bijna nergens in Frankrijk tot je beschikking

In de Vendée in Frankrijk hebben zelfs de fanatiekste zwemmers en watersporters geen klagen. Je hebt er de beschikking over 140 kilometer aan fijne zandstranden die langzaam in het zeewater aflopen. Strand vind je ook op de eilanden voor de Atlantische kust, zoals Ile d’Yeu en Noirmoutier. Het zeewater in de Vendée in Frankrijk staat bekend om zijn hoge kwaliteit. De kust telt achttien verschillende badplaatsen, waarvan Saint Jean de Monts onder gezinnen met kinderen het populairst is.

Overnachten in Vendée? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Vendée bij deze reisorganisaties


In welke accommodatie vier jij je vakantie in de Vendée?

In of rond welke badplaats je ook wilt verblijven, in de Vendée vind je eigenlijk overal wel de accommodatie die bij je past. Veel accommodaties bevinden zich direct aan zee of op loopafstand van het zandstrand. Naast hotels, campings en vakantiewoningen kun je tijdens een vakantie in Vendée ook bijzondere accommodaties boeken. Denk bijvoorbeeld aan een gîte. Dit zijn vakantiewoningen van particuliere eigenaren, die vaak oude huizen of boerderijen betreffen. Je kunt ze ook steeds vaker op vakantieparken huren.

De bezienswaardigheden in de Vendée hebben nog nooit iemand teleurgesteld

De bezienswaardigheden in de Vendée zijn veelzijdig. Natuurliefhebbers mogen het Groene Venetië, natuurgebied Marai Poitevin, niet aan zich voorbij laten gaan. Je kunt de kanaaltjes door het moerasgebied met een roeibootje bevaren, maar ook door het park wandelen of fietsen. Een van de gezelligste binnenstadjes van de regio is Fontenay-le-Comte, waar vele gebouwen uit de zestiende eeuw bewaard zijn gebleven. De Eglise Notre-Dame is daarvan het hoogtepunt.

Le Puy du Fou

Dat De Vendée een gezinsbestemming bij uitstek is, wordt door de aanwezigheid van Puy du Fou nog maar eens bevestigd. Dit themapark garandeert een heerlijk dagje weg voor het hele gezin. In plaats van attracties bestaat het park voornamelijk uit historische shows. Zo staan de Romeinen en de Vikingen grotendeels centraal. Sommige shows spelen zich af bij echte historische overblijfselen zoals kastelen. Ook zijn er enkele nagebootste stadjes. Tijdens je vakantie in de Vendée een dagje naar Le Puy du Fou? Maak je dan op voor een reis terug in de tijd!

Reizen door de Franse lichtkust

Vraag je je af of je ook zonder eigen vervoer de bezienswaardigheden van de Vendée kunt bewonderen? Het dichte spoornetwerk geeft je daarop een volmondig ‘ja’ als antwoord. Voor nationale en internationale reizigers geldt Nantes doorgaans als toegangspoort tot de Vendée. Juni tot en met september zijn de beste maanden voor een zonvakantie. In mei en oktober is het klimaat bovendien nog aangenaam genoeg voor een culturele (steden)trip. Het weer kan wisselvallig zijn.

Handige tips & blog