Saint-Jean-de-Monts

Saint Jean de Monts in Frankrijk: hét resort van de ‘Lichtkust’

Saint Jean de Monts is een pareltje van Pays de la Loire. Hij behoort tot de populairste resorts aan de ‘Lichtkust’ en wordt door een dennenbos in tweeën gedeeld, dat in Saint Jean de Monts dan ook tot de bezienswaardigheden die je moet zien, behoort. Het acht kilometer lange zandstrand biedt al 150 jaar een verademing voor zowel waterliefhebbers als kunstenaars die hier in de buitenlucht hun inspiratie komen opdoen. De weersverwachting voor Saint Jean de Monts is in de zomermaanden ronduit gunstig.

Saint Jean de Monts: een heerlijke bestemming voor actievelingen en buitenmensen

Saint Jean de Monts in Frankrijk is geliefd om zijn strand, maar niet in de laatste plaats ook om zijn vele sportieve en recreatieve opties. Zo zijn er tal van fiets- en wandelpaden en behoren paardrijden en uiteraard ook watersporten tot de mogelijkheden. De bijzondere duinen, die in Saint Jean de Monts zeer zeker tot de bezienswaardigheden behoren, zorgen altijd voor een prachtige achtergrond, welke activiteit je ook onderneemt.

Overnachten in Saint Jean de Monts? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Saint Jean de Monts bij deze reisorganisaties


Zonnebaden in een unieke setting

Op het strand van Saint Jean de Monts is het heerlijk vertoeven. De zandstrook en duinen worden grotendeels geflankeerd door moerassen en groene bossen. Zonnebaden doe je hier in een bijzondere omgeving. Voor kinderen is Saint Jean de Monts veilig. Behalve het geleidelijk in zee aflopende zandstrand is er in de zomer ook strandwacht aanwezig. Ligbedden en parasols zijn, net als douches, toiletten en kleedruimtes beschikbaar. De kwaliteit van het zwemwater is hoog. Al jarenlang wappert de Blauwe Vlag op het strand van Saint Jean de Monts.

Keur aan accommodaties

Zoals je van een bestemming als Saint Jean de Monts verwacht, zijn er veel hotels te vinden waarvan een aanzienlijk deel met vier of vijf sterren is gewaardeerd. Echter zijn er ook voldoende budgetmogelijkheden. De badplaats beschikt over diverse campings met directe toegang tot het strand. Zo sta je in een paar stappen met je blote voeten in het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan. Wil je het echt bijzonder aanpakken? Overweeg dan niet-doorsnee overnachtingsmogelijkheden zoals een boshuisje op palen.

Wat zijn in Saint Jean de Monts de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten?

Diverse in Saint Jean de Monts aanwezige bezienswaardigheden zijn de moeite van een bezoek tijdens je vakantie waard. Behalve de vele wandel- en fietspaden is er namelijk nog meer om je in dit dorp aan de kust mee te vermaken. Struin bijvoorbeeld langs de gezellige boulevard en ontdek de typisch Franse winkeltjes, cafés en restaurants. Neem een kijkje bij de typische huisjes in de moerassen of maak vanuit het nabijgelegen Fromentine een excursie naar het eiland Île d’Yeu met zijn schilderachtige haventjes en witte huisjes.

Het klimaat in Saint Jean de Monts

Zoals gezegd is de weersverwachting voor Saint Jean de Monts in de zomermaanden doorgaans goed. Het aangename, gematigde zeeklimaat zorgt ervoor dat het zelden té heet is. Wel kan het weer snel veranderen en is bewolking een vrijwel dagelijks fenomeen. Wil je ’s ochtends plannen maken voor je verblijf die dag in de badplaats? Raadpleeg dan altijd de weersverwachting voor Saint Jean de Monts. Mei tot en met oktober zijn de beste maanden voor deze bestemming.

Handige tips & blog