Pornic

Ontspannen in het kleurenpalet dat Pornic heet

In Pornic in Frankrijk ontmoeten Bretagne, de Loire en de Atlantische Oceaan elkaar. Midden in een omgeving vol moerassen en bossen vier je in Pornic je vakantie: een populaire badplaats met een gezellige haven, omringd door een verrassende flora en fauna. Het weer in Pornic nodigt er een groot deel van het jaar dan ook toe uit om de omgeving middels wandel- en fietsroutes te ontdekken. Met de blauwe oceaan aan de ene kant en de groene bossen aan de andere kant waan je je haast in het kleurenpalet van een Franse schilder.

De eeuwenoude historie van dit stukje Jadekust

Pornic, gelegen aan de Jadekust, blijkt al in de vroegste geschiedenis bewoond te zijn geweest. Dat blijkt ui de prehistorische voorwerpen die in Pornic in Frankrijk aangetroffen zijn. Het twaalfde-eeuwse kasteel van Pornic behoort tot de indrukwekkendste bezienswaardigheden. In de Belle Epoque trokken de schoonheid van het plaatsje steeds meer toeristen, kunstschilders en schrijvers naar Pornic. Diezelfde schoonheid is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. In Pornic vier je vakantie in een van de mooiste plekken van de Loire-Atlantique.

Overnachten in Pornic? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Pornic bij deze reisorganisaties


Pornic: dit stukje Frankrijk is een paradijs voor zeeliefhebbers

De Jadekust is met zijn uitgestrekte zandstranden een paradijs voor zeeliefhebbers. De ruim vijftig kilometer lange kust bij Pornic in Frankrijk wordt gesierd door stranden, kreekjes en kleine plaatsen. Pornic is volop gericht op zee en biedt ook vele activiteiten aan. Het weer in Pornic leent zich in de zomermaanden bij uitstek voor een zonvakantie vol watersport. Niet zo sportief aangelegd? Maak dan een boottochtje naar Ile de Nourmoutier.

Bezienswaardigheden in en rond Pornic

In Pornic zul je je vakantie grotendeels ook doorbrengen op de gezellige promenade, die uitmondt in de oude vissershaven waar traditionele bootjes op het heldere water van de Atlantische Oceaan ronddobberen. Aan de andere kant van het haventje kun je een pad volgen naar het strand van Fontaine-aux-Bretons, enkele rustige kreekjes en het instituut voor thalassotherapie. Ben je met kinderen in Pornic op vakantie? Bezoek dan Planète Sauvage tussen Pornic en Nantes. Een dagtripje naar Nantes zelf mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Het weer in Pornic

In tegenstelling tot veel andere, ietwat noordelijker gelegen badplaatsen aan de Bretonse kust, kent Pornic geen zee- maar mediterraan klimaat. Dit staat garant voor warme en droge zomers, alhoewel er in elke maand van het jaar regen kan vallen. In de maand juli valt er de minste neerslag, in november de meeste. Het weer in Pornic is van mei tot en met oktober op zijn best. Het voor- en najaar zijn vooral geschikt wanneer je voor culturele en/of sportieve activiteiten naar deze bestemming afreist.

Overnachtingsmogelijkheden in Pornic

Pornic is een ideale plek om ontspanning aan zee te combineren met andere activiteiten. Er zijn meer dan genoeg accommodaties. Voor een vertrek in de zomermaanden geldt dat je het beste ruim van tevoren kunt boeken om nog voldoende keuze te hebben. De bestemming telt veel vakantiewoningen met faciliteiten voor het hele gezin, net als appartementen en hotels, zowel aan zee als in het stadje zelf. Genieten van de natuur doe je op een van de vele campings, die over het algemeen van hoge kwaliteit zijn.

Handige tips & blog