La Baule

Geniet in La Baule van een vakantie aan een van ’s werelds mooiste baaien

La Baule-Escoublac, kortweg ook wel La Baule genoemd, ligt in het departement Loire-Atlantique. De baai van La Baule in Frankrijk behoort tot ’s werelds mooiste baaien en staat dan ook trots in de lijst van World Bays. Het strand is een van de langste van Europa en verbindt de twee plekken Pornichet en Pouliguen. La Baule kent bezienswaardigheden van historisch karakter, maar is vooral ook geliefd om zijn luxe boetiekjes, restaurants en cafés. Genieten doe je hier op een ongekend niveau. 

Topbestemming op watersportgebied

La Baule in Frankrijk heeft met zijn luxe hotels en historische villa’s een ietwat chique imago. De villa’s behoren in La Baule tot de top bezienswaardigheden. Ook het vermaak is hier van hoog niveau: velen rijden paard, er is een casino en een thalassocentrum. La Baule neemt binnen Frankrijk ook een belangrijke plek in de watersport in. De baai vormt een ideale zeillocatie, maar ook voor windsurfen, kitesurfen en suppen zit je hier goed. Lessen zijn bij diverse clubs aan het strand te boeken.

Overnachten in La Baule? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar La Baule bij deze reisorganisaties


Drukke stranden, verborgen kreekjes

Het strand loopt in een boog langs de oceaan en wordt geflankeerd door een ruime boulevard. Vlak achter de kustlijn schitteren de villa’s van La Baule te midden van de groene pijnbomen, alsof ze het dagelijkse schouwspel aan het water glimlachend gadeslaan. Achter de haventjes van Pouliguen en Pornichet liggen enkele kreekjes. Wie in La Baule zijn vakantie viert, komt bijna altijd in een drukke badplaats terecht. Tussen La Baule en Le Croisic zul je het rijk echter altijd bijna alleen hebben.

Van moerassen tot Renaissance kastelen: La Baule heeft het

Of La Baule behalve zijn strand ook nog andere bezienswaardigheden heeft? Jazeker! Tijdens je vakantie wil je een bezoek aan Chateau de Careil, het Renaissance kasteel vlak buiten de badplaats, zeker niet aan je voorbij laten gaan. Natuurliefhebbers bezoeken de moerassen van Guérande en natuurpark Brière. Het dorpje Guérande zelf is overigens ook de moeite waard. Het was in de middeleeuwen vanwege zijn zoutwinning van groot belang.

De accommodaties van Bretagnes lieveling

La Baule is een van de drukste badplaatsen van Bretagne. De pracht van het kustgebied, maar ook het milde klimaat draagt daaraan bij. De bestemming kent een mediterraan klimaat met warme en droge zomers. Wel kan het weer veranderlijk zijn en zijn wolkenvelden gedurende het hele jaar mogelijk. Ga je naar La Baule op vakantie, dan verblijf je in een van de vele hotels, pensions, appartementen of campings. De mate van luxe bepaal je helemaal zelf.

Reizen naar La Baule

Werp je een blik op de kaart, dan zie je al gauw dat La Baule niet heel ver reizen is. Tot Utrecht bedraagt de afstand iets meer dan 900 kilometer. Heb je geen beschikking over een auto? Reis dan met de Thalys of TGV naar Parijs en stap daar over op de TGV naar La Baule-Escoublac. Door je plaatsen ruim van tevoren te reserveren, profiteer je van de beste prijzen. Vliegen kan uiteraard ook: je vliegt dan van Amsterdam naar Nantes en daarna verder naar La Baule. Ook kun je van Parijs naar La Baule vliegen.

Handige tips & blog