Pays de la Loire

Elke dag is anders in Pays de la Loire

Pays de la Loire maakt Frankrijk aan zijn westkust nog betoverender dan hij al was. De rivier de Loire stroomt dwars door deze regio en vormt een prachtig geheel met de bossen, weides en moerasgebieden. In Pays de la Loire betreffen de bezienswaardigheden dan ook grotendeel natuur, maar ook andere elementen zijn aanwezig. De stranden, historische forten, kasten, schilderachtige dorpjes en hoofdstad Nantes maken van je verblijf in Pays de la Loire een vakantie waarin elke dag anders is. De regionale wijnen en zeevruchten vormen de absolute kers op de taart!

Het klimaat

In Pays de la Loire vier je je vakantie in een regio die ook wel ‘De Tuin van Frankrijk’ wordt genoemd. Pays de la Loire heeft een gematigd zeeklimaat, wat jaarlijks zachte winters en warme zomers belooft. Door de Warme Golfstroom is er weinig extreem weer. In Pays de la Loire in Frankrijk kun je dus op een stabiel klimaat rekenen. Mei tot en met september zijn de beste maanden om in Pays de la Loire je vakantie te vieren. Voor een citytrip naar Nantes zijn ook april en oktober aangename maanden.

Overnachten in Pays de la Loire? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Pays de la Loire bij deze reisorganisaties


De stranden van Pays de la Loire in Frankrijk

De stranden in deze regio zijn, in tegenstelling tot een groot deel van de Atlantische kustlijn, geschikt voor (kleine) kinderen. De regio telt veel prettige familiestranden, vooral in de departementen Vendée en Loire Atlantique. Watersporten kan ook volop in Pays de la Loire. Zeilen, kitesurfen, windsurfen en kanovaren op zee zijn geliefde bezigheden. Waterpret vind je overigens ook op de Loire en de Sarthe, waar je kunt kanoën en kajakken. Veel campings hebben directe toegang tot het strand.

Regio boordevol historie

Pays de la Loire telt voldoende bezienswaardigheden om niet uitsluitend een zonvakantiebestemming te zijn. Dit stukje Frankrijk kent een rijke geschiedenis en heeft het in de loop der eeuwen met zowel de Noormannen als de Engelsen aan de stok gehad. Sinds de zestiende eeuw behoort Pays de la Loire tot Frankrijk. Van de turbulente historie proeven? Bezoek dan het kasteel van Angers of Brissac en natuurlijk de historische binnenstad van Nantes. Natuurliefhebbers bezoeken het moerasgebied Marais Poitevin.

Vertier in Nantes

Nantes is de regiohoofdstad en het bruisende hart van Pays de la Loire. De havenstad ligt in de riviermonding van de Loire. Je kunt er goed winkelen, eten en uitgaan. De vestingmuren en de chique herenhuizen herinneren je aan de eeuwenoude historie van de stad. De Passage Pommeraye behoort met zijn zuilen en standbeelden tot Frankrijks mooiste passages. Met kinderen bezoek je de omgebouwde pakhuizen op Ile de Nantes, waar je wordt meegenomen in de fascinerende wereld van Jules Verne.

Reizen naar en in Pays de la Loire

Vanuit Utrecht is de afstand tot de stad Nantes 800 kilometer. Maar je kunt natuurlijk ook de trein nemen. Stap in de Thalys naar Parijs en reis daar per TGV verder. Vanaf station Montparnasse in de Franse hoofdstad vertrekt de trein naar Nantes. Vliegen kan natuurlijk ook. In Pays de la Loire de belangrijkste bezienswaardigheden bezoeken zonder eigen vervoer? Geen probleem! Er bestaat een goed georganiseerd bus- en treinnetwerk waarmee je in alle uithoeken van de regio komt.

Handige tips & blog