Campings in Soulac-sur-Mer

Verblijf in Soulac-sur-Mer op een camping midden in de Médoc

Op een camping in Soulac-sur-Mer in Frankrijk verblijf je in een rustige badplaats in het departement Gironde, om precies te zijn op het schiereiland Médoc. Jawel, een van Frankrijks belangrijkste wijnstreken. Wie hier, of op een camping in de buurt van Soulac-sur-Mer verblijft, kan niet alleen op prachtige zandstranden maar ook bijzonder gevormde duinen en dennenbossen rekenen. Dus of zonnebaden of sightseeing nu de hoofdreden voor je bezoek is, in deze badplaats worden je wensen vervuld.

Voor iedere kampeerder een fijne camping in Soulac-sur-Mer in Frankrijk

In Soulac-sur-Mer een camping boeken is vooral een goed idee wanneer je op zoek bent naar een rustieke kampeervakantie. De zee, het groene binnenland en de authentieke dorpjes maken de Médoc een veelzijdige regio. Behalve enkele grote zijn er vooral veel kleinschalige campings. Wel is daar doorgaans een zwembad aanwezig. En wat te denken van de groene natuurcampings en de boerderijcampings? Zelfs een door Nederlanders gerunde camping vind je in de buurt van Soulac-sur-Mer.

Reisorganisaties met campings in Soulac-sur-Mer die wij aanbevelen


Dé gezinscamping van Soulac-sur-Mer

Op zoek naar een kindvriendelijke camping bij Soulac-sur-Mer in Frankrijk? Boek dan een plekje op Soulac Plage, midden in een bos en op een ruige klif gelegen, direct aan de Atlantische Oceaan. Een wandelpad verbindt een klein strandje van Soulac-sur-Mer met deze camping. Als het eb is, kun je hier leuk schelpen zoeken. Vlak naast dit strand ligt, ongeveer tweehonderd meter verderop, ligt het grote, bewaakte strand van Soulac-sur-Mer. De viersterrencamping beschikt over een waterpark met glijbanen, diverse activiteiten en een enthousiaste animatieclub.

Kamperen aan de rivier in plaats van aan het strand

In plaats van aan of vlakbij het strand kun je natuurlijk ook voor een camping in de buurt van Soulac-sur-Mer kiezen die je een andere beleving biedt. Wat dacht je bijvoorbeeld van kamperen aan de oevers van de monde van de Gironde? Zijn riviermonding is de grootste van Europa en strekt zich uit tussen moerassen en diverse eilandjes te midden van dit wijngebied. Dat dit een ideale kampeerlocatie is, heeft dan ook geen uitleg nodig. Soulac-sur-Mer ligt aan de linkeroever.

Glamoureus kamperen in een van de favoriete plekken van Gironde

Wil je wel kamperen, maar niet zonder de gemakken die je van thuis ook bent gewend? Dan is glamoureus kamperen, oftewel glamping iets voor jou. Het al eerder genoemde Soulac Plage is een camping in Soulac-sur-Mer in Frankrijk die deze mogelijkheid aanbiedt. Je verblijft in een safaritent die over twee slaapkamers beschikt. Voor de tent bevindt zich een aangenaam terras. Ook heb je je eigen sanitair. Vanaf je glampingaccommodatie wandel je zo naar het hoofdstrand van Soulac-sur-Mer.

Nudisme in de buurt van Soulac-sur-Mer

Zoals je misschien wel weet, heeft Frankrijk van heel Europa het grootste aanbod naturistencampings. Ook op het schiereiland Médoc is dit accommodatietype vertegenwoordigd. Euronat is een camping in de buurt van Soulac-sur-Mer, om precies te zijn op een kwartier rijafstand, dat zichzelf een compleet nudistendorp mag noemen. De kampeerplaatsen zijn ruim en verblijven is naast in tenten ook in mobilhomes en chalets mogelijk. Vanaf deze camping ben je ook in een paar stappen op het bewaakte naturistenstrand.

Handige tips & blog