Soulac-sur-Mer

Soulac-sur-Mer: een stukje Belle Epoque aan de Atlantische kust

Soulac-sur-Mer in Frankrijk is de ideale familiebadplaats aan de Atlantische kust. Een vakantie in Soulac-sur-Mer biedt je ontspanning, sportieve uitdagingen en negentiende-eeuwse pracht. De vele Belle Epoque villa’s in Soulac-sur-Mer zijn bezienswaardigheden waar je niet omheen kunt. Het stadje is vandaag de dag nog in opkomst als toeristische badplaats, maar daar pluk jij als bezoeker alleen maar de vruchten van. Dit stukje Frankrijk hoef je nog niet met mensenmassa’s te delen.

Het strand van Soulac-sur-Mer in Frankrijk

Tijdens een vakantie in Soulac-sur-Mer ligt er maar liefst zeven kilometer aan zandstrand aan je voeten. Er zijn drie bewaakte stranden, waar je met kleine kinderen met een gerust hart neer kunt strijken. De lange stranden van Soulac-sur-Mer in Frankrijk zijn bij uitstek geschikt voor watersporten, waarin je bij verschillende scholen ook les kunt nemen. Een groot deel van de toeristen en de locals zet koers naar het strand van l’Amélie aan de rand van het centrum van Soulac-sur-Mer. Bij dit bewaakte strand, waar de Blauwe Vlag fier wappert, is het eenvoudig parkeren.

Overnachten in Soulac-sur-Mer? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Soulac-sur-Mer bij deze reisorganisaties


Wat heeft Soulac-sur-Mer aan bezienswaardigheden voor je in petto?

Wil je eens wat anders dan het gouden zandstrand? Soulac-sur-Mer heeft wat bezienswaardigheden waarmee je een dagje kunt vullen. Zo is de twaalfde-eeuwse basiliek Notre Dame de la Fin des Terres, die in de loop der eeuwen al enkele keren onder het zand bedolven raakte, een echte must. In het Museum voor Kunst en Archeologie bekijk je interessante collecties en leer je alles over de geschiedenis van de streek Aquitaine. Maak tot slot ook een wandeling langs de prachtige negentiende-eeuwse villa’s waarmee je je terug in de tijd waant.

Accommodaties in Soulac-sur-Mer en omgeving

In deze regio, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen, zijn tal van campings midden in de natuur te vinden. Voor je vakantie in Soulac-sur-Mer is dus altijd wel een rustieke plek te vinden. Of dit nu aan een rivier of midden in het groen van het bos is. Kamperen is doorgaans de goedkoopste manier om in Soulac-sur-Mer in Frankrijk te verblijven. Uiteraard biedt de badplaats ook voldoende hotels en appartementen, zowel direct aan zee als meer in het centrum.

Hoe reis je naar Soulac-sur-Mer in Frankrijk?

Wil je in Soulac-sur-Mer bezienswaardigheden uit voorbije eeuwen bekijken en in alle rust genieten van de Atlantische kust? Er zijn verschillende mogelijkheden om naar deze bestemming te reizen. Een groot deel van de vakantiegangers neemt de auto. Vanaf Utrecht (bijna 1000 kilometer) rijd je in ongeveer elf uur naar jouw vakantiebestemming. Kies je liever voor het openbaar vervoer? Neem dan de Thalys of TGV naar Parijs en stap daar over op een trein naar Soulac-sur-Mer. Wie liever vliegt, boekt een ticket naar Bordeaux.

De beste periode voor een vakantie in Soulac-sur-Mer

De maanden juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om deze badplaats aan de Atlantische kust van Frankrijk te bezoeken. Het weer in Soulac-sur-Mer zorgt ervoor dat je in die periode een heerlijke zonvakantie viert. In de zomer geniet je er van een aangename temperatuur en valt er nauwelijks neerslag, alhoewel een regenbui op zijn tijd niet uit te sluiten is. De droogste maand is juli.

Handige tips & blog