Mimizan-Plage

Mimizan-Plage: parel van de Zilveren Kust

Mimizan-Plage in Frankrijk, kortweg ook wel Mimizan genoemd, is een geliefde surfspot te midden van de groene bossen aan de Côte d’Argent. Je viert in Mimizan je vakantie tussen de Atlantische Oceaan en het bos van Les Landes de Gascogne. Tien kilometer zandstrand ligt aan je voeten. Een plek die ook nog eens een walhalla voor surfers is. Naast de waterpret biedt Mimizan je ook voldoende bezienswaardigheden. Tel daar het casino, de restaurants en bars bij op en je vakantie aan de Atlantische kust is compleet.  

Naar Mimizan voor een vakantie boordevol watersport

Aan het eind van de negentiende eeuw ontdekte men de gezondheidsvoordelen van de zeelucht en werd Mimizan-Plage per treinverbinding bereikbaar gemaakt. Sindsdien is zijn populariteit nooit meer gedaald. Toeristen vanuit heel Europa, waarvan een groot deel surfers en andere watersporters, vinden jaarlijks hun weg naar Mimizan-Plage in Frankrijk. De surfomstandigheden zijn ideaal. Elke zomer worden er diverse sportevenementen op het strand georganiseerd, maar voor wie in Mimizan-Plage zijn vakantie rustig wil vieren, is er ook voldoende ruimte.

Overnachten in Mimizan-Plage? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Mimizan-Plage bij deze reisorganisaties


Dit wil je in Mimizan en omgeving zeker zien

In Mimizan zijn er bezienswaardigheden in overvloed. De badplaats is gelegen in het departement Landes, dat om zijn uitgestrekte bosgebieden bekendstaat. Een van de mooiste plaatsen daar is Mont-de-Marsan, in het zuiden. De stad bestaat al sinds de twaalfde eeuw en heeft zowel de Honderdjarige als de Tweede Wereldoorlog kranig doorstaan. Vooral de oude vestingmuur en de Romaanse kapel zijn in deze plaats nabij Mimizan bezienswaardigheden om niet aan voorbij te gaan.

Vier je in Mimizan vakantie, dan bevind je je ook vlakbij de regiohoofdstad Bordeaux. De stad vol historische gebouwen nodigt je uit tot een wandeling door zijn gezellige centrum en tevens een bezoekje aan een van de vele wijnproeverijen. En heb je van alle duinen in dit gebied nog niet genoeg gekregen? Bezoek dan Dune du Pilat, de hoogste van heel Europa. Trek tot slot ook je wandelschoenen aan om door het bos van Landes, Europa’s grootste pijnboombos, te wandelen.

De reis naar Mimizan-Plage in Frankrijk

Een groot deel van de bezoekers uit omringende landen besluit Mimizan-Plage in Frankrijk per auto te bezoeken. Vanuit Utrecht doe je daar ongeveer 11,5 uur over. De afstand bedraagt om en nabij 1150 kilometer. Onthoud wel, dat je in Frankrijk met tolwegen te maken krijgt. Milieuvriendelijk reizen? Neem dan de trein. Met de Thalys of TGV reis je naar Parijs, waar je overstapt op een interregionale trein. Tot slot vliegen sommige vakantiegangers naar Bordeaux, waar ze met een huurauto verder gaan.

De beste periode voor een reis naar Mimizan-Plage

Vier je in de zomer in Mimizan je vakantie, dan kun je rekenen op stralend weer. Het weer in Mimizan is van juni tot en met september met dertien zonuren per dag geschikt voor een strandvakantie. Juli en augustus zijn de warmste maanden, waarin ook de minste regen valt. Vertrek je naar Mimizan voor een vakantie waarin je vooral van natuur en cultuur wilt genieten? Dan zijn juni en september, maar ook mei en oktober prima maanden.

Handige tips & blog