Cap Ferret

Cap Ferret: vakantie in de oesterhoofdstad van Frankrijk

Cap Ferret in Frankrijk is een kaap tussen de Atlantische Oceaan en het Bassin d’Arachon. De kaap staat behalve zijn bijzondere ligging in een natuurlijke omgeving ook bekend om zijn vuurtoren. Deze behoort in Cap Ferret tot de bezienswaardigheden die je tijdens je verblijf absoluut zou moeten bezoeken. Cap Ferret is een luxe badplaats. Bovendien staat hij bekend als de oesterhoofdstad van het land. Redenen genoeg om koers te zetten naar dit bijzondere stukje Frankrijk!

Cap Ferret en zijn oesters

Cap Ferret in Frankrijk heeft een bijzondere ligging. Zijn westkant wordt geflankeerd door de grillige Atlantische Oceaan, terwijl zijn oostkust aan het Bassin d’Arcachon grenst: een ondiepe lagune die wel gemaakt lijkt voor de oestervangst. In Cap Ferret worden dan ook alle oesters gevangen die op elk bord in Frankrijk worden geserveerd. Vier je in Cap Ferret je vakantie, dan zie je dus meer dan alleen een chique resort. Een uniek inkijkje in het lokale leven in een binnenzee die tweemaal dagelijks met eb en vloed vol- en leegstroomt geeft je verblijf een gouden randje.

Overnachten in Cap Ferret? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Cap Ferret bij deze reisorganisaties


De hoogtepunten van Cap Ferret

In Cap Ferret vind je bezienswaardigheden die je nergens anders in Frankrijk zult treffen. Alsof een blik op het lokale leven van oestervangers nog niet genoeg is, staat er op dit schiereiland ook een 54 meter hoge vuurtoren van al bijna tweehonderd jaar oud. Vier jaar na zijn verwoesting in de Tweede Wereldoorlog werd hij opnieuw ingewijd. Voor een immens uitzicht beklim je de 258 treden van de vuurtoren. Ook de kleine oesterdorpjes rond Cap Ferret zijn de moeite waard, net als de Notre Dame des Flots aan de Boulevard de la Plage.

Een plek die tot doen uitnodigt

Wie van plan is in Cap Ferret zijn vakantie uitsluitend zonnebadend aan zee te vieren, komt daar vaak op terug. De aantrekkingskracht van de natuurlijke omgeving is nou eenmaal te groot. Fietsen is in Cap Ferret in Frankrijk een populaire bezigheid. De echte sportievelingen fietsen de Bassin d’Arcachon rond, maar in elk geval is de route tussen Le Four en Petit Piquey de moeite dubbel en dwars waard. Stap ook eens op het pontje naar Arcachon.

Een vakantie in typisch Franse sferen

Cap Ferret is een relatief klein dorp dat voornamelijk uit luxe villa’s, hotels en vakantiewoningen bestaat. Accommodaties zijn er op deze bestemming dus genoeg. Wie in en rond het centrum verblijft, heeft diverse trendy kledingwinkels, Franse brasserietjes en boetiekjes binnen handbereik. Kortom, alles wat je maar nodig hebt om dat echte Franse gevoel compleet te maken. In en nabij Cap Ferret in Frankrijk liggen ook diverse campings voor een verblijf midden in de natuur.

Op naar Cap Ferret

Het schiereiland ligt op een uurtje rijden van regiohoofdstad Bordeaux en is hiermee binnen één vakantie dus prima te combineren. Ook als je alleen maar een dagje in Cap Ferret de bezienswaardigheden wilt komen bekijken. Tussen Bordeaux en Cap Ferret rijden dagelijks diverse treinen. De origineelste manier om deze bestemming te bereiken is per veerboot vanaf Arcachon. April tot en met oktober zijn de beste maanden voor een vakantie op het schiereiland. Een zonvakantie vier je er het beste tussen juni en september.

Handige tips & blog