Campings in Bordeaux

Een camping in de omgeving van Bordeaux, ‘La Belle Endormie’

Bordeaux is een ware verwennerij. Dit karakteristieke plaatsje in het zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn wijnen, maar bevindt zich ook midden in een mooie omgeving. Campings in de buurt van Bordeaux zijn er dan ook volop te vinden. Een camping bij Bordeaux vormt een mooie uitvalsbasis voor het zonnebaden aan de Atlantische kust én het ontdekken van de pracht van het binnenland. Kies in Bordeaux voor een camping met een kleinschalig karakter, of ga juist voor die ruim opgezette camping met alles erop en eraan.

Een camping bij Bordeaux aan zee

Met zo een veelzijdigheid en overweldigende natuur, leent Bordeaux zich net als veel andere plaatsen in Frankrijk per uitstek voor kampeervakanties. In de zomermaanden hoef je je op een camping in de omgeving van Bordeaux over het klimaat dan ook geen zorgen te maken. Alhoewel het er over het algemeen vaker regent dan in de zuidelijker gelegen mediterrane gebieden, zijn de zomers relatief droog. Overdag kun je op 25 graden of meer rekenen. Niet zo gek dus, dat aan zee gelegen campings in de buurt van Bordeaux in deze streek mateloos populair zijn.

Reisorganisaties met campings in Bordeaux die wij aanbevelen


Kamperen in het laagseizoen

Alhoewel het op een camping bij Bordeaux in de zomermaanden heerlijk vertoeven is, wil dat niet zeggen dat deze ook buiten het seizoen niet de moeite waard zijn. Bij tal van campings in de buurt van Bordeaux kun je in het laagseizoen tegen een aantrekkelijk tarief verblijven. Dankzij het zachte zeeklimaat kun je ook in de lente en de herfst uitstekend kamperen. Bordeaux is dus meer dan alleen een kampeerbestemming voor de zomermaanden.

Verblijf op een kleine camping

Bordeaux, in de omgeving Nouvelle Aquitaine, is een heerlijke omgeving om even helemaal tot rust te komen. Er is dan ook een groot aantal kleinschalige campings dat je de rust en privacy geeft waar je de rest van het jaar zo naar snakt. Een kleinschalige, bij Bordeaux gelegen camping heeft doorgaans enkele tientallen staanplaatsen. Kleine campings betreffen in de meeste gevallen campings met een zwembad. Animatie is er doorgaans echter niet aanwezig.

Campings in de buurt van Bordeaux met een Nederlandse eigenaar

In Frankrijk bestaan er honderden campings met een Nederlandse eigenaar. Vaak gaat het dan om een kleinschalige natuurcamping, alhoewel er ook enkele tientallen zijn die honderd kampeerplaatsen of meer aanbieden. Rond Bordeaux op een camping van een Nederlandse eigenaar verblijven is iets waar veel kampeerders met kinderen voor kiezen. Op een Nederlandse camping bij Bordeaux maken de kinderen makkelijk contact met leeftijdsgenootjes. Eventueel aanwezige animatie wordt dan ook in het Nederlands aangeboden.

Festivals en andere activiteiten

Wie op een camping in de omgeving van Bordeaux vertoeft, valt vaak met zijn neus in de boter. In Bordeaux is men gek op feesten en activiteiten en regelmatig vinden er dan ook beurzen en festivals plaats. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in het laagseizoen. De eigenaar van je camping bij Bordeaux vertelt je er vast graag meer over. Het zijn juist die belevenissen op de campings rond Bordeaux die je vakantie nog onvergetelijker maken.

Handige tips & blog