Bordeaux

Pracht en praal tijdens een vakantie in Bordeaux

Bordeaux is een stad in het zuidwesten van Frankrijk waar de rivier de Garonne doorheen loopt. Wie de naam van de stad hoort, denkt waarschijnlijk direct aan wijn. Een geheel terechte associatie, maar lang niet het enige wat Bordeaux je aan bezienswaardigheden en bijzonderheden te bieden heeft. Interessante musea, historische gebouwen en tal van winkeltjes, cafés en restaurants sieren de binnenstad, die sinds 2007 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Bordeaux wordt in Frankrijk niet voor niets ‘La Belle au Bois Dormant’, oftewel de Schone Slaapster, genoemd.

Pleinen en historische gebouwen kenmerken Bordeaux

In Bordeaux zijn de bezienswaardigheden niet op één hand te tellen. Bordeaux wordt veel minder bezocht dan steden als Parijs, waardoor jij als bezoeker alle ruimte hebt om hem te ontdekken. Bijvoorbeeld op het Place de la Bourse aan de oever van de Garonne. Op dit plein staan enkele prachtige gebouwen, waaronder het paleis de la Bourse. Ook behoort het plein Esplanade des Quinconces  tot Bordeauxs bezienswaardigheden. Ook het neoclassicistische Grand Theâtre mag je niet overslaan.

Overnachten in Bordeaux? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Bordeaux bij deze reisorganisaties


Op stedentrip naar Bordeaux

Het 250.000 inwoners tellende Bordeaux is een originele bestemming voor een citytrip binnen Europa. Huur een fiets en rijd door de verschillende wijken van de stad, bezoek oude wijnpakhuizen, drink koffie in tentjes met hip Frans charme en proef wijn in een van de vele wijnlokalen. Bezoek je Bordeaux in Frankrijk om te winkelen? Begeef je dan naar de Rue Sainte-Cathérine, waar je naast Franse ook vele internationale merken treft. Het mag duidelijk zijn: in Bordeaux kun je je met gemak een paar dagen vermaken.

Op vakantie naar Bordeaux en de kust van deze wijnstad

Heb je meer zin in een zonvakantie? De kust van Bordeaux nodigt je van harte uit om er neer te strijken. Het zonnebaden aan het strand kun je prima combineren met de pracht en gezelligheid van het centrum van Bordeaux en al zijn hoogtepunten. Bordeaux in Frankrijk heeft een eigen stadsstrand, Plage du Lac, maar de Fransen zelf kiezen doorgaans liever voor een uitje naar de chique badplaats Arcachon op nog geen halfuur rijden. Hier heb je aanzienlijk meer ruimte.

De overnachtingsmogelijkheden in Bordeaux en omgeving

Wil je de omgeving van Bordeaux gaan verkennen, dan heb je wat overnachtingen betreft meer dan genoeg mogelijkheden. De bekendste Franse hotelketens bevinden zich allemaal in het centrum van de stad en ook de kleinschaligere accommodaties zijn doorgaans centraal gelegen. Kamperen is in deze streek het goedkoopst en is op veel plekken in de directe omgeving van de stad mogelijk. Ook in comfortabele vakantiehuizen vier je een onvergetelijke vakantie in Bordeaux. Naast natuurliefhebbers vertoeven ook gezinnen met kleine kinderen hier graag.

De beste reistijd voor een vakantie naar Bordeaux

Toerisme heeft Bordeaux naast de prachtige natuur en culturele hoogtepunten te danken aan zijn aangename zeeklimaat. De zomers zijn relatief warm en de Atlantische Oceaan brengt een prettig zeebriesje. Mei tot en met oktober zijn de beste maanden voor een vakantie in Bordeaux en omgeving. Juli en augustus zijn het warmst en geschikter voor een vakantie aan de kust dan voor een stedentrip. Mei, juni, september en oktober zijn ideale maanden voor citytrippers.

Handige tips & blog