Bidart

Bidart, prachtig stukje Baskenland aan de Atlantische Oceaan

Bidart in Frankrijk heeft alles wat je nodig hebt als je naar de buitenlucht snakt. Het ligt in het hart van de Baskische kust, op de top van een heuvel. Aan de voet van de Pyreneeën heeft Bidart aan bezienswaardigheden en activiteiten geen gebrek. Tijdens een vakantie in Bidart wordt door velen volop aan wandelen, windsurfen, paardrijden en golfen gedaan. Maar ontspannen in dit dorp dat zijn typische karakter heeft weten behouden doe je natuurlijk ook door aan een van de zes stranden neer te strijken.

De stranden van Bidart in Frankrijk

Een vakantie in Bidart betekent genieten op een plek waar de grillige Atlantische Oceaan het Franse vasteland bereikt. Bidart in Frankrijk telt over een lengte van vijf kilometer zes stranden: Ilbarritz, Royal Pavilion, Erretegin, Centre, Uhabia en Parlementia. De meeste stranden in Bidart, behalve Ilbarritz en Uhabia, liggen aan de voet van een klif. Deze twee zijn grote, open stranden. Op alle stranden is in de zomer toezicht aanwezig. Ook worden er volop activiteiten georganiseerd.

Overnachten in Bidart? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Bidart bij deze reisorganisaties


Typisch Baskische bezienswaardigheden

Het dorpje Bidart is opgetrokken in typisch Baskische architectuur. Kenmerken daarvan zijn de witte muren en rode dakpannen. In Bidart staan meerdere bezienswaardigheden die je tijdens een bezoek aan de badplaats wellicht wilt zien. Denk bijvoorbeeld aan de tweehonderd jaar oude Chapelle de la Madeleine op de top van een heuvel, die voor pelgrims op weg naar Compostela een tussenstop is. Ook de kapel van Sint Jozef, die uitkijkt over de zee en de kliffen, ademt een bijzondere sfeer.

Tijdens een vakantie in Bidart nodigt ook de omgeving tot ontdekken uit

Bidart in Frankrijk is centraal gelegen tussen steden als Biarritz en Saint Jean de Luz. Dit maakt het voor velen de perfecte uitvalsbasis. Het authentieke Bidart kun je zo af en toe inwisselen voor een bezoek aan een van deze grotere steden. Verder leiden wandel- en fietsroutes je in Bidart langs bijzondere bezienswaardigheden. Op veel plekken kom je middeleeuwse villa’s en kastelen tegen. Haal voorafgaand aan je wandeling of fietstocht een typisch Franse lunch bij de lokale bakker en geniet van een picknick met een machtige achtergrond.

Het culinaire karakter van Frans Baskenland

Op je bord is het tijdens een vakantie in Bidart ook feestj Het eigenzinnige karakter van de Basken vind je terug in hun pure gerechten. De Basken houden van verfijnde smaken en maken van eten graag een feestje. Verspreid over het hele jaar vinden er culinaire evenementen plaats. Wie weet val jij tijdens je vakantie in Bidart wel met je neus in de boter en kun je de unieke streekproducten in een feestelijke sfeer uitproberen.

De beste periode voor een verblijf in Bidart

In Bidart in Frankrijk heerst een zeeklimaat, wat inhoudt dat het er nooit heel warm of heel koud is. De zomermaanden zijn geschikt voor een zonvakantie. Je kunt rekenen op aangename temperaturen en het zal er nooit zomaar écht heet zijn. Juni tot en met oktober zijn geschikte maanden voor een vakantie in Bidart. Houd er rekening mee dat het ook dan kan regenen. Alhoewel de zomers droger zijn dan de rest van het jaar, blijft het in Frans Baskenland altijd een kwestie van geluk.

Handige tips & blog