Campings in Biarritz

Biarritz heeft een camping voor elk soort bezoeker

Waar vroeger alleen de rich & famous in Biarritz neerstreken, trekt een van Frankrijks populairste badplaatsen nu allerlei soorten toeristen uit binnen- en buitenland. Een camping in de omgeving van Biarritz vind je dan ook in alle soorten en maten. Op een camping in Biarritz aan zee is het dankzij de ruime baai met zijn mooie strand heerlijk vertoeven. Surfers dragen grotendeels bij aan het karakter van de badplaats, waar ook ooit Napoléon III met zijn vrouw verbleef. Een camping in de buurt van Biarritz betekent kamperen in stijl.

Een grote of kleine camping in de omgeving van Biarritz?

Naar een camping in de buurt van Biarritz hoef je niet lang te zoeken. Kampeergelegenheden zijn er namelijk in overvloed. De meeste daarvan bevinden zich aan de zuidkant van de stad, tussen Biarritz en Saint Jean de Luz in. Meestal is een camping in Biarritz aan zee van middelgroot tot groot formaat. Heb je de voorkeur voor een kleine camping, dan blijven er enkele opties over. Kleine campings in Biarritz zijn vrijwel altijd in een beschutte omgeving gelegen.

Reisorganisaties met campings in Biarritz die wij aanbevelen


Glamping bij Biarritz

Is kamperen niet per se iets voor jou, maar houd je wel van het gevoel van vrijheid dat ermee is geassocieerd? Gelukkig heeft de directe omgeving van de surfhoofdstad ook voor jou een ideale accommodatie. Je kunt een luxueuze camping in de buurt van Biarritz boeken, om precies te zijn in Les Landes. Het grootste aaneengesloten bosgebied van heel Europa biedt diverse luxe glamping plekken. Vanaf jouw luxueuze kampeerplaats loop je zo de mooiste wandelpaden op. Kies je in Biarritz voor een camping met extra luxe? Dan verblijf je meestal in een safaritent, lodgetent of stacaravan.

Een camping in Biarritz aan zee, geheel gericht op surfers

Biarritz, in het midden van Frans Baskenland en op slechts een kwartiertje rijden van Spanje, is een absolute must voor surfers. Vanwege zijn enorme populariteit is een camping voor surfers er zo gevonden. Een surf camp of surfcamping is een camping die zich aan de beste kusten bevindt en zo een ideale uitvalsbasis is voor het beoefenen van deze watersport. Verblijf je in Biarritz op een camping speciaal voor surfers, dan rits je ’s ochtends je tent open en wandel je zo met je board naar de zee.

De charme van een kleine camping

Op zoek naar een kleine camping in de omgeving van Biarritz? Alhoewel kleinschalige campings minder sterk vertegenwoordigd zijn in deze regio is er, zeker wanneer je op tijd naar een accommodatie zoekt, voldoende keuze. Vanuit een kleine camping in Biarritz aan zee of juist iets meer richting het binnenland geniet je van de rust en ruimte waar je de rest van het jaar zo naar snakt. Dergelijke campings beschikken vaak over een zwembad. Entertainment is meestal niet aanwezig.

Campings ideaal voor kinderen

Zoek je in Biarritz een camping speciaal voor kinderen? Dan hebben we goed nieuws. Kindvriendelijke accommodaties zijn er namelijk volop. Speeltuinen en animatie zijn slechts voorbeelden van de elementen die dergelijke campings voor kinderen zo leuk maken. Voor jou als ouder is het tijdens je vakantie vaak al genoeg om te zien dat je kinderen zich vermaken. De veelzijdigheid van de Franse westkust maakt van elke camping een uitvalsbasis voor avontuurlijke uitjes in de omgeving.

Handige tips & blog