Biarritz

Biarritz, populair surfdorp met charmant én hip tintje

Biarritz in Frankrijk is een badplaats aan de Golf van Biskaje. Hoewel een vakantie naar Biarritz vooral geboekt wordt door surfliefhebbers, heeft Biarritz voldoende bezienswaardigheden en activiteiten om het elke andere vakantieganger net zo naar de zin kunnen maken. Aan de prachtige stranden is het heerlijk ontspannen en de oude vissershaven met zijn kleine huisjes ademt één en al charme. Daartegenover staan de vele hippe en luxe restaurants waar je van de Franse keuken kunt genieten.

Eten, drinken en winkelen in Biarritz

Biarritz in Frankrijk is ook voor lekkerbekken de bestemming van hun dromen. Er zijn veel gezellige eettentjes, maar ook luxe restaurants op verschillende locaties in het stadje. Uit eten tijdens een vakantie in Biarritz is voor elke portemonnee geschikt. De schattige design- en tweedehandswinkeltjes zijn in de zomermaanden vaak tot middernacht geopend. Elke dag is er wel een markt te bezoeken waar je verse streekgerechten kunt kopen.

Overnachten in Biarritz? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Biarritz bij deze reisorganisaties


Biarritz heeft bezienswaardigheden die je van een surfspot niet zou verwachten

Wie meer wil dan strand en culinair genieten, kan opgelucht ademhalen: Biarritz heeft je ook bezienswaardigheden te bieden die niet onderdoen voor de rest van de badplaatsen aan de Atlantische kust van Frankrijk. De vuurtoren op Cape Saint-Marten is hét symbool van het plaatsje. Beklim zijn 250 treden voor een mooi uitzicht over de baai. Villa Eugenie, het vroegere zomerpaleis van Napoleon, behoort ook tot de tips. De mooiste kerk van het plaatsje is de Crypte Sainte Eugénie.

De bekende golven van de Atlantische Oceaan trotseren

Maar dan waar het in Biarritz in Frankrijk voor de meeste bezoekers om draait: surfen. Het grootste strand Grande Plage in het hart van Biarritz is het strand dat bekend staat om zijn golven. Er bevindt zich hier ook een surfschool waar je surfles kunt volgen. Het mondaine Grande Plage ligt aan het Plage de la Côte des Basques, dat door steile kliffen wordt omringd. Wanneer er hevige wind staat, kan het soms zijn dat delen van het strand gesloten worden. Plage de Marbella is het kleinst en rustigst.

De accommodaties in Biarritz: net zo veelzijdig als zijn bezoekers

Lang werd gedacht dat een vakantie in Biarritz alleen voor chique rustzoekers was bedoeld. Alhoewel dit jarenlang zo was -Biarritz stond ook bekend om zijn zeewaterbehandelingen- is dat tegenwoordig wel anders. Sinds Biarritz als surfbestemming is ontdekt, is er niet alleen wat bezoekers maar ook wat betreft accommodaties een leuke mix ontstaan. Dit betekent dat je in deze badplaats en de directe omgeving van Biarritz uit veel accommodaties passend bij de meest uiteenlopende budgetten kunt kiezen.

De beste periode voor een vakantie in Biarritz

Kun je niet wachten om op je surfboard te stappen om de golven te bedwingen, in Biarritz de vele bezienswaardigheden te bekijken en te genieten van de lokale Franse keuken? Er bestaan genoeg mogelijkheid voor een vakantie in deze badplaats in Frans Baskenland. Alhoewel zuidelijk gelegen, heerst hier geen mediterraan meer gematigd zeeklimaat. Dit komt door de Golf van Biskaje en de Pyreneeën. In Baskenland valt ook relatief veel regen, alhoewel de zomers over het algemeen droog zijn. Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Biarritz te reizen.

Handige tips & blog