Campings in Arcachon

In Arcachon staat elke camping in het teken van waterpret

Op een camping in Arcachon in Frankrijk vertoef je in de nabijheid van een chique badplaats. Een badplaats die dezelfde naam heeft als de binnenzee waaraan hij grenst: het Bassin d’Arcachon. Of je nu een grote of een kleine camping in Arcachon boekt, één ding is zeker: waterpret staat hier centraal. Met de talloze watersportactiviteiten kun je hele dagen vullen. Ook aan gastronomie is er geen gebrek. De oesters nemen in vrijwel elk restaurant de hoofdrol op zich. Tijd voor een vakantie in dit sportieve dorp boordevol Belle Epoque elementen!

Het Bassin d’Arcachon

In dit zuidwestelijke gedeelte van Frankrijk vormt het Bassin d’Arcachon zonder twijfel een van de bijzonderste stukjes kustlijn. De binnenzee staat in open verbinding met de Atlantische Oceaan. Tweemaal daags loopt hij vol en leeg. Vanaf je camping in Arcachon en Frankrijk is dat systeem van eb en vloed een prachtig schouwspel. Bij vloed kun je je opmaken voor tal van watersporten. Zeilen is een geliefde bezigheid, maar wanneer je in Arcachon op een camping verblijft, kun je je ook aan kanoën, kitesurfen en suppen wagen. De binnenzee is voor kinderen geheel veilig.

Reisorganisaties met campings in Arcachon die wij aanbevelen


Genieten op een kleine camping in Arcachon

Op een kleine camping in Arcachon proef je de sfeer van de directe omgeving goed. Een geliefde camping in deze kustplaats is Arcachon Nature, dat in een zes hectare tellend dennenbos is gelegen. Het leven aan de Atlantische Oceaan lijkt haast niet beter te kunnen dan hier. Een andere kleine camping in Arcachon, gerund door een familie, is camping Les Bonnes Vacances. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. Buiten het hoogseizoen kun je niet op deze camping verblijven.

Verblijven op een camping in de buurt van Arcachon

Arcachon mag dan wel het bekendste van alle dorpjes zijn en dezelfde naam als het meer hebben, dat betekent niet dat er niet meer is. Rondom het meer bevinden zich veel oesterkwekerijen en oesterhuisjes, maar ook andere badplaatsen waar het prettig vertoeven is. In plaats van in Arcachon een camping te boeken, kun je ook uitwijken naar plekken als Le Canon, L’Herbe, Arès en La Vigne. Bij vrijwel elk dorpje langs het Bassin d’Arcachon vind je kampeermogelijkheden.

Op naar een camping in Arcachon in Frankrijk: droom voor watersporters

Arcachon mag dan niet tot de top surfspots van Frankrijk behoren, watersportfanaten kunnen geen genoeg krijgen van deze badplaats vanwege de veelzijdigheid die hem kenmerkt. De binnenzee heeft een oppervlakte van 250 vierkante kilometer en biedt de perfecte omstandigheden voor het beoefenen van watersporten. Niet zo sportief aangelegd? Dan strijk je gewoon neer aan een van de stranden rondom de binnenzee. Die hoef je overigens met maar weinig mensen te delen.

Arcachon beschikt over alle ingrediënten

Waarom een verblijf op een camping in Arcachon in Frankrijk een aanrader is? Vanwege die watersporten natuurlijk, maar ook vanwege de ruimte stranden en de mooie fietsroutes die langs de kust zijn uitgezet. Ook over de gastronomie heb je geen klagen. In de zomers kun je rekenen op relatief hoge temperaturen en valt er weinig neerslag. Kom je buiten het hoogseizoen? Dan lijk je het strand soms bijna voor jezelf te hebben.

Handige tips & blog