Arcachon

Arcachon: badplaats met een flink vleugje Frans prestige

Arcachon in Frankrijk is een luxueuze badplaats in het gelijknamige bekken. Je vindt de plek op zestig kilometer afstand van regiohoofdstad Bordeaux. In de zomer is Arcachon voor een vakantie erg aantrekkelijk vanwege zijn strand en zee, maar ook buiten het hoogseizoen blijft er genoeg over om de reis naar deze Franse kustplaats te maken. Je treft in Arcachon veel bezienswaardigheden uit de Belle Epoque. Je kijkt je ogen uit bij de negentiende-eeuwse villa’s. 

Van oesters tot discotheken

In de zomer speelt het leven in Arcachon in Frankrijk zich voornamelijk langs de zee af. Tussen de pieren van Eyrac en la Chapella bevindt zich dan ook een uitgestrekt zandstrand met heerlijk rustig water. Vier je in Arcachon je vakantie, dan kun je ook rekenen op een gastronomisch meer dan aangename ervaring. De ene schaal zeevruchten smaakt nog beter dan de andere. In de regio houdt men zich ook flink bezig met oesterteelt. Naast restaurants en cafés maken het casino, de winkels en enkele discotheken de badplaats een plek om je nooit te vervelen.

Overnachten in Arcachon? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Arcachon bij deze reisorganisaties


Arcachon betekent een vakantie boordevol waterpret

Behalve de knusse binnenstad vol terrasjes en boetiekjes weet deze ietwat chique badplaats je ook met zijn strand zeker te verrassen. Tientallen kilometers zandstrand strekken zich uit aan het meer van Arcachon, in het Frans Bassin d’Arcachon genoemd. Het strand van Pereire in Arachon behoort tot de meest geliefde zwemplekken. Behalve zwemmen zijn zeilen, kitesurfen, kajakken en suppen veel beoefende watersporten. In de buurt vind je ook een van de bekendste surfscholen van Frankrijk. Wie in Arcachon zijn vakantie viert, hoeft dus niet stil te zitten.

Wat heeft Arcachon aan bezienswaardigheden te bieden?

Alhoewel je in Arcachon in Frankrijk waarschijnlijk niet uit de zee bent te krijgen, heeft ook het vasteland wat verrassingen voor je in petto. Laat je bijvoorbeeld eens helemaal verwennen bij het thalassotherapiecentrum bij het strand van Pereire. In de omgeving van Arcachon bevinden zich ook de meer dan honderd meter hoge Due du Pilat en de vuurtoren van Cap Ferret. Om alles te weten te komen over oesters en het kweken hiervan bezoek je het Maison de l’huître in Gujan-Mestras.

Arcachon: een vakantie waarvan het water je in de mond loopt

Het heeft weinig uitleg nodig dat je in Arcachon in Frankrijk voortreffelijk kunt eten. Proef dan ook zeker van de verse oesters uit de omgeving. Het liefst aan zee, net zoals de locals doen. Bijvoorbeeld in luxehotel La Co(o)rniche. Tot de leukste tips behoort ook een cruise door het Bekken van Arachon waarbij je oesters kunt proeven. Of ga voor een rondleiding bij een van de producenten langs deze baai, waarbij een proeverij is inbegrepen. Eten bij een sterrenrestaurant als Le Patio is ook een ware verwennerij.

De beste reistijd voor een vakantie naar Arcachon in Frankrijk

Benieuwd naar Arcachon, zijn bezienswaardigheden en kustlijn? Zet dan tussen juni en oktober koers naar deze badplaats, waar dan een aangename temperatuur heerst en weinig neerslag valt. Juli en augustus zijn de warmste maanden. De temperatuur loopt doorgaans tegen de dertig graden en passeert deze grens ook af en toe. Arcachon is in de zomermaanden dus een absoluut geschikte bestemming voor een zonvakantie.

Handige tips & blog