Nouvelle Aquitaine

Het veelzijdige Nouvelle Aquitaine en toerisme lijken voor elkaar gemaakt

Nouvelle Aquitaine in Zuidwest-Frankrijk oefent een ongekende aantrekkingskracht op vakantiegangers uit heel Europa en zelfs daarbuiten uit. De grootste regio van het land kent een verscheidenheid aan landschappen, die een groot deel van de in Nouvelle Aquitaine aanwezige bezienswaardigheden uitmaken. In de pittoreske dorpen en steden proef je van de unieke cultuur. In het binnenland tref je vele graanvelden en wijngaarden, net als wijnhoofdstad Bordeaux. Eigenlijk is Nouvelle Aquitaine heel Frankrijk, maar dan in één regio.

365 dagen per jaar accommodatiemogelijkheden

Nouvelle Aquitaine en Frankrijk in het algemeen zijn niet uitsluitend voor de zomermaanden. Een selectie campings is gedurende het hele jaar geopend. Dankzij het aangename klimaat dat in Nouvelle Aquitaine in Frankrijk heerst, leent deze regio zich het hele jaar door voor toerisme. Sommige van de permanent geopende campings vind je midden in de natuur, anderen direct gelegen aan de Baskische kust. Behalve campings kun je in Nouvelle Aquitaine ook in tal van hotels, appartementen en vakantiewoningen verblijven.

Overnachten in Nouvelle Aquitaine? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Nouvelle Aquitaine bij deze reisorganisaties


Het klimaat van Nouvelle Aquitaine

De grootste regio van Frankrijk heeft een kustlijn van ruim 700 kilometer langs de Atlantische Oceaan. Nouvelle Aquitaine en toerisme vormen dan ook een perfecte combinatie. Niet alleen dankzij die kustlijn, maar ook dankzij het klimaat. Het gematigde klimaat met vele zonuren vertoont grote gelijkenissen met mediterrane gebieden. Het aangename zeeklimaat in het grootste deel van de regio zorgt voor relatief warme zomers met een verkoelend briesje van de zee. De winters zijn zacht. Meer in het binnenland en in Frans Baskenland heerst een hogere luchtvochtigheid.

Een kustlijn om je ogen bij uit te kijken

Alhoewel er in Nouvelle Aquitaine genoeg bezienswaardigheden zijn om te gaan ontdekken, kunnen veel bezoekers van deze Franse regio zich maar moeilijk losmaken van de bijzondere kustlijn. Langs bijna de gehele kust staan duinen. Het is ook in Nouvelle Aquitaine waar je de Dune du Pilat, de hoogste duin van het continent vindt. Natuurgebieden en meren wisselen de duinketen af. Op vrijwel elke plek bevinden zich haast direct achter de duinenrijen bossen. In het grotendeels ongerepte zuiden van de regio verandert het landschap; daar begint het bergachtige gebied van de Pyreneeën.

Nouvelle Aquitaine barst van de bezienswaardigheden

Nouvelle Aquitaine heeft genoeg voor je in petto. Neem bijvoorbeeld de talrijke abdijen en kastelen met prachtig aangelegde tuinen. Heeft dit je interesse, dan mag een kasteel als het twaalfde-eeuwse Castelnaud niet aan je vakantie ontbreken. Ook is de regio rijk aan grotten waarvan een groot deel bezocht kan worden. Behalve interessante geologische formaties zijn op sommige plekken ook muurschilderingen te bewonderen. De Grotte de Villars en de Grot van Rouffignac zijn absolute aanraders. Vanzelfsprekend is ook een bezoek aan de historische regiohoofdstad Bordeaux.

Op naar Frankrijks verrassendste regio

Net als de kustlijn zijn in Nouvelle Aquitaine de bezienswaardigheden uniek te noemen. De duidelijke aanwezigheid van vier seizoenen levert daaraan ook zijn bijdrage. In Nouvelle Aquitaine is toerisme in elk jaargetijde de moeite waard. Afreizen naar deze lappendeken doe je per auto of per directe vlucht naar regiohoofdstad Bordeaux. Ook een reis per openbaar vervoer is mogelijk: na een rit per TGV of Thalys naar Parijs rijd je in tweeënhalf uur verder naar Bordeaux.

Handige tips & blog