Campings in Le Havre

Op een camping rond Le Havre leer je het bruisendste stukje Normandië kennen

Op een camping in Le Havre vier je jouw zonovergoten vakantie in de grootste havenstad van Normandië. Op een camping in of rond Le Havre vertoef je in de nabijheid van Het Kanaal en de Seine. Kilometers kustlijn en oever genoeg om je tent op te zetten. Le Havre is een op het eerste gezicht moderne stad, maar ook historie is overal aanwezig. Juist deze combinatie maakt een camping bij Le Havre voor velen zo interessant.

Campings voor zonaanbidders en natuurliefhebbers

Het gezellige Le Havre is gelegen in het departement Seine-Maritime. Een camping in Le Havre of in de buurt daarvan is zo gevonden. Er bestaat in deze regio namelijk een ruime keuze aan kampeeraccommodaties. Zonliefhebbers kiezen voor een camping bij Le Havre aan zee , terwijl natuurliefhebbers en rustzoekers doorgaans een camping rond Le Havre zoeken die in de natuur ligt. Ook aan de kleinste vakantiegangertjes is gedacht. De meeste campings nabij Le Havre zorgen met hun speeltuinen en animatieteams voor voldoende vermaak.

Reisorganisaties met campings in Le Havre die wij aanbevelen


Op een camping in Le Havre liggen natuur en cultuur altijd om de hoek

Het departement Seine-Maritime weet natuur en cultuur perfect met elkaar te combineren. Een verblijf op een camping bij Le Havre betekent dan ook een veelzijdige vakantie. In Le Havre zelf is Village de enige aanwezige camping. Hier kun je een huisje of een caravan huren. Ook is er in de buurt van de bruisende havenstad een camperplaats aanwezig. De Seine-Maritime nodigt je tijdens je verblijf uit tot wandel- en fietstochten en bezoeken aan historische abdijen en kastelen.

Het landschap van Seine-Maritime

De prachtige Seine, die vanaf departementshoofdstad Rouen naar Le Havre stroomt, bepaalt voor een groot gedeelte het landschap van Seine-Maritime. Terwijl je in het binnenland vooral bossen en agrarische gebieden treft, wordt de kust gesierd door de kenmerkende, steile kliffen. Verblijf je op een camping in Le Havre, dan mag een bezoek aan de kliffen van Étretat zeker niet aan je vakantie ontbreken. Het overgrote deel van de campings in dit departement ligt overigens aan de kust.

In alle luxe op een camping bij Le Havre vertoeven

Ben je op zoek naar een camping rond Le Havre die wat betreft sfeer en luxe met kop en schouders boven de rest uitsteekt? Dan ga je op zoek naar een glamping, of een reguliere camping die glampingplaatsen aanbiedt. Bij glamping heb je de beschikking over je eigen sanitair en luxe voorzieningen als een televisie en misschien zelfs wel een vaatwasser. Alhoewel glampings niet in Le Havre zelf zijn te boeken, zijn deze wel in het departement te boeken. Saint-Pierre-en-Port en Hautot-sur-Mer beschikken over dergelijke accommodaties.

Kamperen op een landgoed

Een camping rond Le Havre kan ook een camping op een landgoed betekenen. Daarvan zijn er in deze regio namelijk meer dan genoeg. Een landgoed staat garant voor een rustige kampeerervaring in een natuurlijke omgeving. De kampeerterreinen zijn van beperkte omvang, zodat je ook daadwerkelijk alle ruimte om je heen hebt. Met de eigenaren is meestal meer persoonlijk contact dan op een traditionele camping. Deze locals geven je graag de beste tips over de omgeving.

Handige tips & blog