Campings in Houlgate

In Houlgate vindt iedereen een camping naar zijn hart

Op een camping in Houlgate in Normandië bevind je je in een bijzonder stukje Noordwest-Frankrijk. Dat Houlgate vroeger al een populair resort was, blijkt nu nog uit de villa’s die vlak langs de kust staan. Waar de bestemming toen voor enkel de welgestelden was weggelegd, is er nu een camping in Houlgate in Frankrijk naar ieders smaak en ieders portemonnee. Verliefde stelletjes, avonturiers, ouderen en gezinnen met kinderen komen hier allemaal heen voor een kampeervakantie. Camping La Vallée in Houlgate, een Eurocamp camping, behoort tot de favorieten.

Een plek boordevol leven

Alhoewel een camping in Houlgate in Frankrijk over het algemeen meer dan genoeg vermaak zal weten te bieden, ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar wat het stadje zelf je te bieden heeft. Sportievelingen kunnen er hun hart ophalen. Paardrijden, tennis, golf en watersporten als zeilen en kitesurfen zijn er favoriete bezigheden. Verruil op donderdag je camping in Houlgate in Frankrijk voor de markt in het stadje dat nog die typische negentiende-eeuwse sfeer ademt. Het hele jaar door worden er diverse festivals georganiseerd.

Reisorganisaties met campings in Houlgate die wij aanbevelen


De optimale balans tussen avontuur en lekker luieren

Een in Houlgate gelegen camping is natuurlijk ook een prima uitgangspunt om de prachtige omgeving in deze Normandische regio te verkennen. Denk alleen al maar aan de historische D-Day stranden aan de grillige kustlijn. Daar gaat de geschiedenis pas leven. En heb je eens zin in een lui dagje? Ook dat is op een camping in Houlgate in Normandië geen probleem. De meeste kampeerterreinen hebben een zwembad (of zelfs een zwemparadijs), sportgelegenheden en een animatieprogramma.

Camping La Vallée in Houlgate, Eurocamp op zijn best

Zoals gezegd is camping La Vallée in Houlgate, een Eurocamp camping met alles erop en eraan, een van de favoriete kampeeraccommodaties van toeristen uit binnen- en buitenland. Verblijf je op dit vijfsterrenterrein, dan weet je dat het je tijdens je verblijf in het historische Normandië aan niets zal ontbreken. Camping La Vallée in Houlgate ligt, zoals je van Eurocamp gewend bent, op een gunstige locatie. Vanaf de camping heb je uitzicht op Houlgate zelt. De stranden liggen op een kilometer afstand.

Op ontdekkingsreis in Normandië

Niet alleen camping La Vallée is een goede uitvalsbasis om de Côte Fleurie te ontdekken. Verblijf je in Houlgate op een camping, dan liggen de natuur en het historische erfgoed binnen handbereik. Ben je met de auto naar de camping in Houlgate in Normandië gekomen, dan ben je dankzij het goede wegnetwerk overal in een mum van tijd. Dankzij het treinstation in het centrum van de stad ben je ook zonder eigen vervoer zo zelfstandig als je maar wenst.

Een natuurlijk gelegen camping in Houlgate in Frankrijk

Houlgate en omgeving tellen ook een behoorlijk aantal natuurcampings. Een natuurcamping is een camping met een kleinschalige opzet. Dit zegt niets over de grootte van je kampeerplaats, maar alles over de hoeveelheid plaatsen die daar beschikbaar zijn. De kleinste natuurcampings hebben zelfs plek voor maar tien toeristen. Kenmerkend voor een natuurcamping is zijn geheel eigen karakter en zijn ligging. Camping de la Plage in de buurt van Houlgate ligt direct aan zee en in de nabijheid van de historische D-Day stranden.

Handige tips & blog