Campings in Honfleur

Verblijf in Honfleur op een camping met schilderachtig charme

Een vakantie op een camping in Honfleur in Frankrijk is boven alles inspirerend. Het schilderachtige Franse dorpje met zijn mooie ligging had in het verleden niet voor niets zo een aantrekkingskracht op kunstschilders. Alhoewel Monet niet op een camping bij Honfleur neerstreek, ervoer hij wel hetzelfde als wat jij op het punt staat te gaan voelen. Op een camping in de omgeving van Honfleur, daar waar de Seine in de Atlantische Oceaan uitmondt, proef je van het onvervalste Franse charme.

Een camping in de omgeving van Honfleur als ideale uitvalsbasis voor dagtripjes

Wie voor een camping in Honfleur in Frankrijk kiest, viert zijn vakantie in een prachtige regio. Niet alleen het dorpje zelf, maar ook zijn omgeving spreekt tot de verbeelding. Ben je benieuwd naar wat er buiten Honfleur te zien is? Maak dan gebruik van de brug aan de oever van de Seine en steek over naar Le Havre. Ook is een camping in de omgeving van Honfleur een mooie uitvalsbasis voor het ontdekken van de D-Day stranden, de krijtrotsen van Étretat en Mont Saint-Michel.

Reisorganisaties met campings in Honfleur die wij aanbevelen


Kamperen in Honfleur zelf

Zoek je in Honfleur naar een camping? Camping du Phare aan de Boulevard Charles V bevindt zich vlak bij de kust. In de buurt van deze accommodatie ligt ook Aire de Camping Car Honfleur, wat geen gewone kampeeraccommodatie maar een camperplaats is. Een camperplaats in de buurt van Honfleur is ideaal voor slechts één overnachting, bijvoorbeeld omdat je op doortocht bent. De prijzen voor camperplaatsen zijn aantrekkelijk en soms zijn ze zelfs gratis. Onthoud wel dat ze in vergelijking met een camping bij Honfleur aanzienlijk minder faciliteiten bieden.

Zorgeloos genieten op een luxe camping bij Honfleur

Kamperen hoeft allang niet meer op de traditionele manier. Steeds meer bestemmingen geven gehoor aan de luxewensen van vakantiegangers en Frankrijk als kampeerland blijft daarin natuurlijk niet achter. Wil je in Honfleur op een camping verblijven waar het je aan niets ontbreekt? Overweeg dan camping La Briquerie in het dorpje Équemauville, op ongeveer vijf minuten afstand van Honfleur. De vijfsterrencamping heeft gerenoveerd sanitair, een zwembad, sauna, jacuzzi en entertainment voor zowel kinderen als volwassenen.

Zoveel kampeerders, zoveel campings

Op zoek naar een camping in of rond Honfleur in Frankrijk? Behalve campings aan zee of in de directe nabijheid daarvan heb je de keuze uit nog meer kampeeraccommodaties. Heb je behoefte aan rust en ruimte? Dat vind je op een kleine camping. Op een kleinschalige camping in de omgeving van Honfleur is vaak wel een zwembad aanwezig, maar bijvoorbeeld geen entertainment. En wat denk je ervan om in Honfleur op een camping te verblijven die door Nederlanders wordt gerund?

Weer en klimaat

Op een camping bij Honfleur is het in de zomermaanden prima vertoeven. Het Normandische zeeklimaat zorgt ervoor dat het nooit echt té warm wordt. Alhoewel neerslag het hele jaar door kan vallen, is het in de zomermaanden droger dan in de rest van het jaar. Kom je in het voor- of najaar, dan moet je meer rekening houden met snelle wisselingen. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan heb je in Honfleur en de rest van Normandië altijd met noorden- en westenwinden te maken.

Handige tips & blog