Honfleur

Honfleur: het havenstadje waar alle kunstschilders voor vielen

Een vakantie in Honfleur vier je aan de zuidelijke oever van de monding van de Seine, tegenover de belangrijke havenstad Le Havre. In het schilderachtige Honfleur in Frankrijk is de middeleeuwse sfeer nog volop voelbaar. Vooral zijn haventje wordt dagelijks door talloze bezoekers én de bewoners zelf vastgelegd. Deze is in Honfleur van alle bezienswaardigheden dan ook de geliefdste. Het stadje aan de Seine heeft in de loop der jaren vele kunstschilders weten te inspireren. Op jouw beurt kun jij je laten inspireren door hun werken in de talrijke kunstgalerieën in Honfleur.  

Hoe reis je naar Honfleur in Frankrijk?

De reis naar Honfleur in Frankrijk duurt vanuit Utrecht met de auto slechts zes uur. Een alternatief is een treinreis naar Parijs en vervolgens Le Havre en Honfleur. Honfleur en Le Havre worden door bezoekers vrijwel altijd met elkaar gecombineerd. De twee worden door de Pont de Normandie, de ruim twee kilometer lange brug over de Seine, met elkaar verbonden. Een boottocht over de monding van de Seine is overigens een van de beste tips voor tijdens je verblijf. Zo bekijk je dit imposante stadsicoon van een heel andere kant.

Overnachten in Honfleur? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Honfleur bij deze reisorganisaties


Honfleur, een stad nog charmanter dan zijn naam doet vermoeden

In Honfleur zijn de bezienswaardigheden wellicht niet van wereldformaat, maar dat doet niets af aan de indruk die ze op je zullen maken. De pittoreske straatjes (vooral de Rue des Lingots) met hun eeuwenoude vakwerkhuisjes geven je het gevoel een tijdreis te hebben gemaakt. Ook de karakteristieke winkels en restaurants geven Honfleur zijn typische, warme sfeer. De kleine vissersbootjes die aan de monding van de Seine zijn gelegen, maken het plaatje helemaal af.

Wat zijn in Honfleur de bezienswaardigheden om niet te missen?

Wil je tijdens je vakantie in Honfleur uitgebreid kennismaken met de historie van de stad, bezoek in de haven (Le Vieux Bassin genoemd) dan zeker het zestiende-eeuwse Lieutenance. Dit is de voormalige woning van de luitenant van de koning. Ook de kapel Notre-Dame de Grace en de Place de Sainte-Catherine behoort in Honfleur tot de bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. De kerk op dit plein, die dezelfde naam draagt, is het allerbelangrijkste monument van Honfleur in Frankrijk.

Het strand van Honfleur

Het kan niet op in het charmante Honfleur. Naast de historische bezienswaardigheden in zijn binnenstad tref je er ook nog eens een prachtig strand: Plage du Butin. Hij ligt bij de ingang van de stad. Heb je tijdens je vakantie in Honfleur zin om te zonnebaden, dan ga je op dit strand een zorgeloze dag tegemoet. Er zijn volop faciliteiten en in de zomermaanden zijn er veel activiteiten voor kinderen.

Mogelijkheden in overvloed

Overnachten in deze Franse badplaats kan onder andere in een van de kleinschalige, romantische hotelletjes, een luxe vijfsterrenhotel compleet met wellness, of een vakantiewoning voor gezinnen met kinderen. Behalve de stad zelf heeft ook de omgeving voldoende te bieden. Breng eens een bezoekje aan het mondaine Deauville, Trouville of Le Havre aan de andere kant van de monding van de Seine. De beste reistijd voor Honfleur in Frankrijk is van mei tot en met oktober. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en de neerslag gering.

Handige tips & blog