Granville

Granville in Frankrijk: het Monaco van het noorden

Granville, de geboortestad van modekoning Christian Dior, tref je op een grillige rotspunt in Normandië. In Granville zijn de bezienswaardigheden niet op één hand te tellen. Om te beginnen is een bezoek aan Mont Saint-Michel al een must, het schiereiland in de baai waar deze kustplaats aan grenst. Ook uitwaaien langs de boulevard die wordt gesierd door diverse restaurants en cafés vult elke bezoeker weer met nieuwe energie. Check de weersverwachting voor Granville in Normandië en ga op pad in deze eeuwenoude en geliefde haven- en badplaats.

Zo bezorgt Granville jou een unieke strandbeleving

Dat Granville in Frankrijk geliefd is onder allerlei doelgroepen, inclusief families met kleine kinderen, is niet zo vreemd. Het rustige en lage water maakt het zwemmen hier meer dan aangenaam. Tel daarbij op dat de stranden allesbehalve toeristisch zijn en door rotsachtige kliffen worden gesierd en je hebt alle ingrediënten voor een unieke strandbeleving. Strijk je in Granville neer, dan heb je de keuze uit drie stranden: St. Pair-sur-Mer, Jullouville en Carolles-Plage.

Overnachten in Granville? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Granville bij deze reisorganisaties


Granvilles bezienswaardigheden

Granville is rijk aan bezienswaardigheden die elke bezoeker weten te bekoren. Zo leg je er bijvoorbeeld de Marité, de laatste traditionele houten kabeljauwboot, op de gevoelige plaat vast. Of breng je een bezoek aan het Museum Christian Dior, dat gevestigd is in het geboortehuis van de couturier. Ook de bijbehorende tuinen zijn schitterend. Maak ook zeker een uitgebreide wandeling door de oude stad, waarvan het hoogst gelegen gedeelte door muren is omringd. Bij de prachtige huizen en stadspaleizen kijk je je ogen uit.

Een boottocht naar de eilandengroep Chausey

Is de weersverwachting voor Granville in Normandië goed, maak dan een uitstapje naar de eilandengroep Chausey. Deze liggen op nog geen uur varen van de Franse badplaats. Diverse maatschappijen bieden overtochten aan. Chausey is het hoofdeiland van de uit wel 365 eilandjes bestaande archipel. Het telt zes prachtige, witte zandstranden. Vooral in de zomermaanden dragen de eilanden bij aan de populariteit van Granville in Frankrijk.

Uit eten in Frankrijks grootste schelpdierenhaven

Een vakantie is pas echt geslaagd wanneer ook de innerlijke mens wordt verzorgd. In Granville hoef je je daar geen zorgen om te maken. De badplaats kent goede restaurants waar veel traditionele gerechten op basis van streekproducten worden geserveerd. Dus wanneer je in Granville de bezienswaardigheden eenmaal hebt bewonderd, wordt het tijd om in de grootste schelpdierenhaven van het land van het zeebanket te gaan genieten. Bezoek je Granville in het laatste weekend van september? Dan val je met je neus in de boter: het festival ‘Toute la mer sur un plateau’ vindt dan plaats.

De weersverwachting voor Granville in Normandië

Granville in Frankrijk kent een zeeklimaat. Dit betekent dat de winters zacht zijn en dat het er in de zomers prachtig weer kan zijn, alhoewel minder stabiel dan de zuidelijker gelezen badplaatsen aan de Franse kustlijn. Raadpleeg je de weersverwachting van Granville in Normandië, dan zul je van juni tot en met oktober het gunstigste klimaat treffen. De zeetemperatuur is in september het aangenaamst. In de wintermaanden valt er relatief veel regen in Granville.

Handige tips & blog