Campings in Étretat

Een camping in de buurt van Étretat: dichtbij en tegelijkertijd een geheel andere wereld

Wie geen zin heeft om voor zijn kampeervakantie een ellenlange reis af te leggen, maar toch eens een geheel andere bestemming wil bezoeken, is een camping in de omgeving van Étretat een absolute must. Op een camping bij Étretat verblijf je bij wat volgens velen een van de mooiste dorpjes van het land is. En eerlijk is eerlijk, zo tussen de rotsen van de Normandische kustlijn vormt het een bijzonder plaatje. Bovendien verblijf je bij Étretat op een camping in de buurt van de historische invasiestranden.

Camping Municipal d’Étretat

In Étretat zelf bevindt zich één camping: camping Municipal d’Étretat bij de ingang van het kustplaatsje. Het is een middelgrote camping die vooral bij de traditionele kampeerders in de smaak zal vallen. Deze in Étretat gevestigde camping is met twee sterren gewaardeerd en ligt dichtbij de beroemde kliffen van Étretat. Er zijn zowel schaduw- als zonplaatsen. Kampeer je met kinderen? Voor hen is er op deze camping bij Étretat een speeltuin aanwezig.

Reisorganisaties met campings in Étretat die wij aanbevelen


Een camping bij Étretat bovenop die zo bekende kliffen

Kom je als natuurliefhebber naar Étretat en wil je niets liever dan de bijzonder gevormde krijtkust rond dit kustplaatsje met eigen ogen zien? Dan lijkt het je misschien ook wel wat om aan die ruig gevormde kust te verblijven. Een camping in de directe omgeving van Étretat is Flower Camping Renneville in Fécamp. Deze camping in de buurt van Étretat ligt op de kliffen en trakteert je op een uitzicht om kippenvel van te krijgen. De afstand tussen Fécamp en Étretat bedraagt ongeveer twintig minuten.

Een kleinschalige camping in de omgeving van Étretat

Behalve in Fécamp kun je natuurlijk op een andere camping in de buurt van Étretat verblijven. Niet zelden kiezen kampeerders voor Yport, dat tien kilometer noordelijker ligt. Yport is een klein badplaatsje dat gesierd wordt door villa’s uit de Belle Epoque. In dit karakteristieke vissersdorp kun je op een camperplaats of camping direct aan zee vertoeven. Reken hier vooral op kleinschalige accommodaties.

Een camping in de omgeving van Étretat, midden in de bossen

Wil je in de omgeving van Étretat op een camping verblijven, dan hoeft dit natuurlijk niet per se een camping aan of vlak bij zee te zijn. Ook het binnenland mag niet vergeten worden. In de bosrijke omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen. Voor kinderen zijn er in Normandië tal van klim- en hindernissenparken waar zij zich urenlang kunnen uitleven. Midden in de bossen verblijf je meestal op een wat meer basic camping van beperkt formaat. Zo kom je weer helemaal tot jezelf!

Proeven van het echte leven op een boerderijcamping

Alsof Étretat zelf, zijn imposante stranden en rotsformaties en bossen in de omgeving nog niet genoeg zijn, kun je ook op een boerderijcamping verblijven. In Normandië heeft kamperen bij de boer echt een geheel andere dimensie. Verblijf je op een landelijke camping bij Étretat, dan weet je zeker dat je van de natuur volop zult genieten. Boerderijcampings vind je aan zee, maar ook in het binnenland. Ze zijn vooral geliefd onder gezinnen met kinderen.

Handige tips & blog