Étretat

Adembenemend Étretat: een vakantie zoals je die in Frankrijk nooit eerder beleefde

Étretat in de regio Haute-Normandie staat bekend om zijn spierwitte krijtrotsen die steil aflopen in zee. Een bijzonder en vroeger ook ongerept landschap waar schilders zoals Monet verbleven om hun inspiratie op te kunnen doen. Van alle in Étretat aanwezige bezienswaardigheden spannen de krijtrotsen de kroon. Maar ook de kronkelige straatjes van het dorpje zelf hebben genoeg verrassingen te bieden. In Étretat beleef je Frankrijk zoals nooit tevoren.

L’Aiguille en de andere krijtrotsen als hoogtepunt van Étretat

In Étretat zijn de bezienswaardigheden van een dusdanig kaliber dat zelfs de rest van Frankrijk moet bekennen hier bijna niet aan te kunnen tippen. Wanneer je de boulevard van Étretat in Frankrijk bewandelt, kun je een trap naar boven nemen, waar zich een weg langs de krijtrotsen vervolgt. Al wandelend over het krijtplateau, dat de naam Pays de Caux heeft, maak je kennis met bijzondere rotsformaties die elk hun eigen naam hebben.

De rotsen van Amont en Aval, maar vooral l’Aiguille, spreken het meest tot de verbeelding. De laatstgenoemde heeft volgens velen iets weg van een olifant die zijn slurf in het zeewater steekt. Ook de andere krijtrotsen zorgen voor spectaculaire plaatjes. Samen vormen ze niet alleen in Étretat de top van de bezienswaardigheden, maar in de gehele kust van noordelijk Normandië. Ook tref je op het krijtplateau een betonnen pijl, die een eerbetoon is aan twee vliegeniers die in 1927 tevergeefs probeerden de Atlantische Oceaan over te steken.

Overnachten in Étretat? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Étretat bij deze reisorganisaties


Een vakantie in Étretat is een vakantie voor sportievelingen

Wie in Étretat zijn vakantie viert, kan aan tal van sportieve activiteiten deelnemen. Naast wandelen en fietsen behoren ook zeilen en paardrijden tot de favoriete bezigheden van de bezoekers én de bewoners van deze Franse kustplaats. Een prachtige ervaring is het tijdens vloed onder de krijtstenen rotsen door varen. Ook kun je in Étretat golfen: de bijzondere golfbaan ligt op kliffen die 45 meter boven de zee uitsteken.

Deze bezienswaardigheden maken je verblijf in Étretat compleet

Alsof in Étretat de krijtrotsen nog niet genoeg zijn, heeft de kustplaats nog meer voor je in petto. Bezoek tijdens je verblijf in Étretat bijvoorbeeld de Notre Dame aan de rand van het centrum. Behalve zijn architectuur zijn ook de Britse oorlogsgraven indrukwekkend. De Notre Dame de la Garde kapel, die twee eeuwen geleden door zeelieden werd gebouwd, ligt aan de andere kant van Étretat. Sla ook zeker de oude, houten overdekte markt niet over. In deze Vieux Marché worden voornamelijk typisch Normandische producten en souvenirs verkocht.

Op naar Étretat

Zin in een actief dagje in Étretat in Frankrijk? Haal je Franse lunch bij een boulangerie in het dorp en start een wandeling door de stad en over de krijtrotsen. Vier je in Étretat je vakantie, dan schuif je ’s avonds waarschijnlijk ook wel een keer in een van de vele restaurants aan. Een groot deel biedt je prachtig uitzicht over zee. De fruits de mer zijn er om je vingers bij af te likken. Houd wel rekening met ietwat hogere prijzen. Mei tot en met augustus zijn de beste maanden voor een bezoek aan Étretat.

Handige tips & blog