Campings in Dieppe

Vakantie op een camping in Dieppe: parel van de Seine-Maritime

Dieppe stond vroeger bekend als genezende locatie. Anno nu nemen we de zeebaden uitsluitend voor onze lol. Vanaf een camping in Dieppe in Frankrijk loop je zo naar het heldere water van de Atlantische Oceaan. Maar er is meer wat een camping bij Dieppe je te bieden heeft. Historische bezienswaardigheden, een schilderachtig vissershaventje en de gastronomie maken het plaatje compleet. Verblijf in Dieppe op de Camping Municipal of strijk op een van de vele andere kampeerterreinen neer.

In de voetsporen van de Franse kunstschilders

De meeste vakantiegangers die een camping bij Dieppe boeken, doen dit dan ook niet uitsluitend voor het heerlijke zwemwater. De zee vormt namelijk een mooie combinatie met het platteland in deze regio. In plaats van een camping rond Dieppe direct aan of dicht bij de kust, kun je dus ook voor een accommodatie meer richting het binnenland kiezen. Wie zijn ogen echt opent voor dit stukje Normandië, voelt meteen waarom zoveel impressionistische schilders hier hun inspiratie kwamen opdoen.

Reisorganisaties met campings in Dieppe die wij aanbevelen


Kamperen met alle faciliteiten die je nodig hebt

Ben je op zoek naar een camping in Dieppe in Frankrijk waar het je wat betreft faciliteiten aan niets hoeft te ontbreken? Dan is een camping met een waardering van vier of meer sterren de accommodatie voor jou. Een geliefde camping bij Dieppe is camping Vitamin met plekken voor tenten en caravans, maar waar je ook chalets, woonwagens en mobilhomes kunt huren. Van de twee zwembaden is er één overdekt en verwarmd, dus ook als het een dagje wat frisser is, kan de zwemkleding aan.

Goedkoop en basic kamperen in Dieppe: Camping Municipal

Voor de basic kampeerders is er in Dieppe de Camping Municipal. Deze wordt door de gemeente beheerd en is een stuk goedkoper dan een gemiddelde camping in Dieppe. Daar staat wel tegenover dat de faciliteiten doorgaans minder zijn dan op particuliere campings. In Dieppe ligt de Camping Municipal tussen Dieppe zelf en het plaatsje Saint-Valéry-en-Caux. De staanplaatsen zijn ruim en het strand ligt binnen handbereik. Het kampeerterrein is met drie sterren beoordeeld.

Een vakantie op een luxe camping nabij Dieppe in Frankrijk

Veel vakantiegangers vinden het gevoel van vrijheid dat zo onlosmakelijk met het kamperen is verbonden, heerlijk. Wat ze minder prettig vinden, is het feit dat de faciliteiten een stuk minder luxueus zijn dan thuis. Gelukkig is glamping in Frankrijk en ook in deze regio volop mogelijk. Camping Marqueval in Hautot-sur-Mer is daar een voorbeeld van. Deze rustige, groene camping in Dieppe in Frankrijk heeft onder andere een zwemparadijs en in het hoogseizoen activiteiten voor jong en oud.

Bezienswaardigheden in Dieppe en omgeving

Parijzenaren komen al eeuwen in Dieppe om de drukte van hun eigen stad te ontvluchten. In het historische centrum is het heerlijk wandelen. Ook winkelen is er erg leuk. Pik ook eens een terrasje rond de haven. Al nippend van je wijntje is het genieten van het komen en gaan van vissersbootjes. Dieppe ligt aan de Côte d’Albâtre, een grillige kustlijn met hoge kalkstenen kliffen en voornamelijk kiezelstranden. Een camping in Dieppe is een prima uitvalsbasis om het ruige karakter van deze omgeving te leren kennen.

Handige tips & blog