Campings in Normandië

Een camping in Normandië aan de kust of in het binnenland

Net zo veelzijdig als de regio zelf zijn ook de campings in Normandië. Of je nu op zoek bent naar een klein romantisch stulpje of juist een grote vijfsterrencamping met alles erop en eraan, in deze regio vind je het. Velen kiezen voor een camping in Normandië aan zee, alhoewel er ook meer genoeg opties zijn voor wie liever iets meer in het binnenland verblijft. Het kunstzinnige karakter van deze regio boordevol historie en natuurschoon maakt het verblijf op een camping in Normandië altijd tot een succes.

Uitwaaien op een camping in Normandië aan zee

Voor wie er op zoek is naar een camping in Normandië aan zee zal het nog moeilijk kiezen worden. Een camping in Normandië aan de kust bestaat in de meest uiteenlopende vormen. Zo bestaan er verspreid over de hele kustlijn kleine campings waar de natuur centraal staat. Maar ook een 5 sterren camping met een zwembad en tal van andere (luxe) faciliteiten is zo gevonden. Kamperen direct aan zee betekent in elk geval altijd een groot aanbod aan watersportmogelijkheden, waaronder zeilen, kiten en surfen.

Reisorganisaties met campings in Normandië die wij aanbevelen


Het verschil tussen een grote en een kleine camping

Het verschil tussen een grote en een kleine camping zit hem vrijwel nooit alleen in het formaat. Grote campings zijn doorgaans met meerdere sterren gewaardeerd. Een camping met zelfs 5 sterren biedt over het algemeen ruimte voor veel kampeerders, vanwege de vele faciliteiten die het eveneens aanbiedt. Op een dergelijke camping hoef je -als je dat een keer een dagje niet wilt- het terrein niet te verlaten voor je vermaak en benodigdheden. Voor kinderen is er op dergelijke grote campings in Normandië vrijwel altijd entertainment aanwezig.

Glamping aan de Normandische kust

Overdag over de boulevard van een mondaine Franse badplaats flaneren en ’s avonds in een tent slapen? Hoewel velen die tegenstelling waarderen, gruwelen sommige mensen ervan om in een accommodatie te moeten verblijven waar de faciliteiten minder luxe zijn dan in een gewone woning. Gelukkig heeft Normandië ook hier een antwoord op: glamping! Diverse campings in Normandië bieden deze mogelijkheid. Kamperen doe je daar met luxe faciliteiten en eigen sanitair.

Campings in Normandië waar de natuur centraal staat

Ben je op zoek naar een camping in Normandië waar je ongestoord van de natuur kunt genieten? Kies dan voor een natuurcamping die je alle ruimte, rust en privacy biedt waarnaar je verlangt. Hier ervaar je de natuur in al zijn puurheid. Geen animatieteams of luidruchtige bingoavonden, maar ruimte en veel groen. Een dergelijke camping vind je in Normandië aan de kust, maar ook meer richting het binnenland. De aanwezige faciliteiten zijn per natuurcamping verschillend.

Kamperen in de sprookjesachtige omgeving van een kasteel

Niet direct aan het strand, maar daarom zeker niet minder bijzonder: de Franse regio Normandië geeft je ook de mogelijkheid om op een kasteelcamping te verblijven. In plaats van een camping in Normandië aan zee verblijf je in de groene omgeving van een kasteel of een chique landhuis. Overnachten op zo een camping in Normandië doe je vaak in een (safari)tent, chalet of stacaravan. Koop een kaart van de omgeving en ontdek vanuit deze accommodatie het pittoreske Franse platteland!

Handige tips & blog