Normandië

Op vakantie in Normandië: schilderachtige kust met een historisch tintje

Normandië in Frankrijk behoort tot een van de ruigere gebieden van het land. Viking- en Engelse invloeden zijn er nog volop aanwezig. In Normandië zijn de bezienswaardigheden dan ook veelzijdig. Denk alleen al maar aan de historische invasiestranden. De kustplaatsen van Normandië liggen aan Het Kanaal, wat de verbinding tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan is. Traditionele streekproducten als cider, calvados en camembert zorgen ervoor dat alle zintuigen tijdens deze reis geprikkeld worden.

Dit zijn in Normandië de bezienswaardigheden die je niet wilt missen

In Normandië wedijveren de bezienswaardigheden om je aandacht. Wat tijdens je vakantie in Normandië vanzelfsprekend nooit mag ontbreken, is een bezoek aan de historische invasiestranden. Van de vijf stranden waar de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog landden, is Omaha de bekendste. Daar ligt ook de imposante Amerikaanse begraafplaats. De andere invasiestranden zijn Utah, Gold, Juni en Sword. Volg een route langs alle vijf om geen enkel stuk van deze nog zo recente geschiedenis over te slaan.

Ga je Normandië in Frankrijk bezoeken, dan behoort ook badplaats Trouville tot dé tips. Dit historische dorpje in de Calvadosregio telt nog vele mooie villa’s en paleizen uit de Belle Epoque. Impressionistische kunstenaars kwamen er maar al te graag. Ook de middeleeuwse binnenstad van Rouen met zijn vele vakwerkhuisjes wil je tijdens een vakantie in Normandië ongetwijfeld zien, net als het schiereiland Mont Saint-Michel met als hoogtepunt zijn middeleeuwse abdij. Je bereikt het schiereiland per brug of, tijdens eb, per wad.

Overnachten in Normandië? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Normandië bij deze reisorganisaties


Gastronomisch Normandië: de regio van de drie C’s

Ook je smaakpapillen hebben tijdens een vakantie in Normandië geen klagen. In deze regio van wijnland Frankrijk is appelcider mateloos populair. Ook calvados, een ietwat op cognac lijkende brandewijn op basis van cider, tref je hier volop. De dranken worden op diverse boerderijen in historische dorpjes gestookt. Boerenstreek Calvados is middels een mooie route te ontdekken. De appelbomen worden afgewisseld door het vee dat vredig in dit West-Franse landschap graast. Ook diverse kazen, waarvan camembert de bekendste is, worden hier vervaardigd.

Op vakantie naar Normandië: hoe en wanneer?

Benieuwd naar Normandië met zijn bezienswaardigheden en stranden? Vanuit Utrecht rijd je al in vijf tot zes uur naar regiohoofdstad Rouen. Ook is Normandië middels openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanuit Nederland vertrek je met de Thalys naar Parijs, waar je overstapt op een IC-trein en verder reist naar Rouen of Le Havre. Wie liever vliegt, boekt een ticket naar Parijs en reist vanuit de Franse hoofdstad verder. Normandië heeft een zeeklimaat en is ideaal voor een actieve vakantie. Mei tot en met oktober zijn de beste maanden, vooral omdat er dan minder neerslag valt.

Handige tips & blog