Campings aan de Atlantische Kust

Campings aan de Atlantische Kust in Frankrijk stemmen elke vakantieganger gelukkig

Een verblijf op een camping aan de Atlantische Kust in Frankrijk is heerlijk voor zonaanbidders die een vleugje cultuur en historie waarderen. Een camping aan de Atlantische Oceaan bij Frankrijk is met een kustlijn van duizend kilometer op tal van plekken te vinden. Tot de Atlantische Kust rekenen we ook de noordwestelijke Franse regio Normandië, welke officieel niet aan de Atlantische Oceaan, maar aan Het Kanaal grenst. Zon, sport, cultuur en ontspanning, dat alles garandeert een camping aan zee in Frankrijk grenzend aan de Atlantische Oceaan je.

Elke regio zijn eigen charme

Op zoek naar een camping aan zee in Frankrijk, grenzend aan de Atlantische Oceaan? Ze bestaan er in allerlei soorten en maten en ook de sfeer is overal anders. Niet zo gek, want over de gehele lengte van de Franse westkust zijn diverse regio’s met elk hun eigen identiteit gelegen. Zo ademt een camping aan de Atlantische kust in Frankrijk in het Baskische Biarritz een heel andere sfeer dan een camping in het historische Normandië. De regio’s Pays de la Loire wordt gekenmerkt door zijn groene karakter en Bretagne grotendeels door zijn bijzondere legendes.

Op een camping aan zee in Frankrijk beleef je de Atlantische Oceaan maximaal

Vele campings aan de Atlantische kust bij Frankrijk zijn direct aan zee of in de onmiddellijke nabijheid daarvan gesitueerd. Behalve ontspannen op het strand lonken ook de activiteiten op het water. Vier je met kinderen vakantie op een camping aan zee in Frankrijk bij de Atlantische Oceaan? Voor hen bestaan er vaak leuke activiteitenprogramma’s. Heb je geen eigen tent, caravan of camper? Op veel campings kun je een accommodatie huren.

De aantrekkingskracht van het binnenland

Waarom campings langs de Atlantische Kust van Frankrijk zo populair zijn? Niet in de laatste plaats natuurlijk vanwege de zon en de zee, maar ook de prachtige natuurlijke plekken dragen daaraan bij.
Alhoewel de kustlijn als een magneet op de meeste vakantiegangers werkt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een grote of kleine camping die meer in het binnenland is gelegen. Strijk bijvoorbeeld neer midden in de wijnstreek Bordeaux, of zet je tent op in Les Landes, het grootste dennenbos van Europa.

Campings aan de Atlantische Kust in Frankrijk: hand in hand met watersporten

Naar de Franse Atlantische kust vertrek je niet alleen om in het heldere water rond te dobberen. Watersporten worden hier namelijk volop beoefend. Vanuit een camping aan de Atlantische Oceaan in Frankrijk sta je in een paar stappen op het strand, waar zeilen, (kite)surfen, kajakken en meer sporten worden beoefend. Biarritz en Hossegor in de provincie Nouvelle Aquitaine zijn echte surfspots. Hier zijn ook surfscholen aanwezig waar je lessen kunt volgen.

Een luxueuze camping aan de Atlantische kust in Frankrijk

Houd je van het gevoel van vrijheid die een camping aan de Atlantische kust van Frankrijk je geeft, maar vind je het feit dat je op luxe wat moet inleveren een minder prettig idee? Kies dan voor een glamoureuze camping aan de Atlantische Oceaan in Frankrijk, oftewel een glamping! Hier beschik je over alles wat je nodig hebt en maak je gebruik van sanitair dat alleen voor jou bedoeld is.

Handige tips & blog