Campings in Saint Malo

Op een camping in Saint Malo zie je Bretagne van zijn beste kant

Op een camping in Saint Malo in Frankrijk verblijf je in de directe nabijheid van een oude havenstad met een prachtig middeleeuws centrum. Een camping in de buurt van Saint Malo biedt je dan ook alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie: een rijk verleden, bruisende restaurants en cafés en een heldere zee die elke zwemmer en watersporter weet te bekoren. Helemaal tot jezelf komen doe je in het centrum voor thalassotherapie. Boek in Saint Malo een camping met een ideale ligging aan zee en geniet!

Kamperen in een badplaats boordevol historie

Wie op een camping in Saint Malo in Frankrijk neerstrijkt, voelt vandaag de dag vooral zijn ontspannen en mondaine karakter. De stadsmuren vertellen echter over zijn weerbarstige verleden. Laat je camping in Saint Malo in Bretagne eens een dagje voor wat hij is en ga op onderzoek in de oude stad. De stadsmuur, waar je een wandeling over kunt maken, bestaat uit tal van bastions en wachttorentjes. Ook tijdens een dagtripje naar Mont-Saint-Michel zal de geschiedenis je weten te verbazen.

Reisorganisaties met campings in Saint Melo die wij aanbevelen


Binnen een paar stappen met je voeten in het zand van Grande Plage du Sillon

Zie jij het wel zitten om je vakantie op een camping in de buurt van Saint Malo door te brengen? Je hebt de keuze uit verschillende locaties. Wil je het hoofdstrand van deze oude vestingstad, Grande Plage du Sillon, altijd tot je beschikking hebben? Boek dan bijvoorbeeld camping de la Cité d’Alet. Op enkele kilometers afstand, ten oosten van het strand, vind je ook een camperplaats. Ideaal voor als je maar kort in Saint Malo wilt verblijven, gewoon om even van zijn schoonheid te proeven.

Kamperen in de nabijheid van het hoofdstrand

Iets verder weg dan de bovengenoemde camping in Saint Malo in Frankrijk is camping de la Fontaine. Deze camping in Saint Malo in Bretagne heeft drie sterren en bevindt zich op slechts twee kilometer afstand van het hoofdstrand en heeft jou als bezoeker meer dan genoeg services te bieden. Zo hoef je op een lui dagje in Saint Malo je camping niet eens te verlaten.

Kamperen nabij Saint Malo, op andere plaatsen aan de Smaragdkust

Saint Malo is gelegen aan de Smaragdkust, het stukje Bretonse kust tussen Cancale en Cap Fréhel. Er is maar één blik op het heldere water van de Atlantische Oceaan nodig om te begrijpen hoe deze kust zijn naam verkreeg. Behalve een kampeerplaats rond deze oude havenstad kan ook een camping in de buurt van Saint Malo een mooie uitvalsbasis zijn voor ontdekkingstochten langs deze kustlijn. De badplaatsen liggen op relatief korte afstanden van elkaar verwijderd en overal zijn verschillende campings beschikbaar.

De adembenemende stranden van de Smaragdkust

Wie in Saint Malo op een camping verblijft of zijn tent in de buurt opzet, heeft het geluk aan een van Frankrijks mooiste kustlijnen te vertoeven. De turquoise zee is een ware uitdaging voor watersportliefhebbers. De klifformaties zorgen voor een uniek decor bij het beoefenen daarvan. Op een camping in Saint Malo in Frankrijk heb je overigens ook kilometers aan wandelpaden tot je beschikking. Stilzitten hoeft op deze bestemming dus geen enkel moment!

Handige tips & blog