Saint Malo

Saint Malo, schouwspel van eb en vloed

Saint Malo in Frankrijk, ook wel bekend onder de naam San Malo, is een havenstad aan de noordoostkust van Bretagne, niet ver weg van Mont Saint Michel. De badplaats en vroegere piratenstad is per weg verbonden met het vasteland. In het vestingstadje Saint Malo zijn de bezienswaardigheden grotendeels van historisch karakter. Het getijdenritme zorgt in het toeristische stadje voor een constant veranderend landschap. Vanuit Utrecht rijd je in negen uur naar deze bestemming. Een andere optie is een treinreis met een overstap in Parijs.

Een wandeling door twee verschillende werelden

Tijdens een vakantie in Saint Malo kan hij je niet ontgaan: de oude stadsmuur waarvan al in de twaalfde eeuw de eerste steen werd gelegd. Een wandeling over de muur behoort in St. Malo in Frankrijk dan ook tot de echte musts. Aan de ene kant geniet je van het uitzicht over de stranden en de haven, aan de andere kant kijk je op het oude stadsdeel dat Intra-Muros wordt genoemd. In dat historische gedeelte van San Malo vind je naast historische elementen ook tal van gezellige terrasjes.

Bij Intra-Muros houdt het echter niet op. Saint Malo telt nog meer bezienswaardigheden die je bezoek extra gedenkwaardig maken. Bekijk in de haven bijvoorbeeld een replica van het piratenschip van de beruchte zeerover Surcouf en maak een uitje naar het Fort National op het eilandje dat direct naast Saint Malo is gelegen. Het werd in de zeventiende eeuw gebouwd om tegen aanvallen van de Engelsen te beschermen. Tijdens eb heb je geen boot nodig en kun je gewoon naar het fort wandelen.

Overnachten in Saint Malo? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Saint Malo bij deze reisorganisaties


In Saint Malo in Frankrijk is het heerlijk rustig zwemmen

In de omgeving van Saint Malo in Frankrijk is de zee in de zomermaanden erg rustig. Dit betekent dat je er heerlijk kunt zwemmen en dat Saint Malo ook een geschikte bestemming is om met kinderen te bezoeken. Langs de kust liggen verschillende baaitjes en zandstranden. Het grootste strand, dat direct aan de binnenstad grenst, is drie kilometer lang en heet Plage du Sillon. Behalve ronddobberen kun je tijdens laagtij op de stranden van San Malo en omgeving schelpdieren rapen.

Accommodaties in San Malo

Benieuwd naar de kustlijn van Saint Malo en de bezienswaardigheden die deze badplaats sieren?
Het overgrote deel van de accommodaties betreft hotels, die zich direct aan of in de dichte nabijheid van Grande Plage du Sillon bevinden. Enkele hotels bevinden zich in stadsdeel Intra-Muros. Naast hotels behoren studio’s, appartementen en vakantiehuisjes natuurlijk ook tot de mogelijkheden. In de omgeving van Saint Malo in Frankrijk zijn ook natuurhuisjes te huren. Zo verblijf je lekker in de buitenlucht en ver weg van de massa.

Het zachte zeeklimaat van Saint Malo

In Saint Malo heerst een zeeklimaat, wat betekent dat de temperaturen het hele jaar door zacht en aangenaam zijn, maar tevens dat het gedurende het hele jaar kan regenen. Ook in de zomer bestaat dus de kans hierop, alhoewel het dan voornamelijk miezerregen betreft en dankzij de constante zeewind niet lang aanhoudt. Juli en augustus zijn de beste maanden voor een vakantie aan de kust van Saint Malo in Frankrijk, alhoewel het er van mei tot en met oktober aangenaam is.

Handige tips & blog