Quiberon

In Quiberon zie je Frankrijk van een geheel andere kant

Niet ver van de Golf van Morbihan vandaan ligt Quiberon, dat zich door de krachten van de natuur ooit tot een schiereiland vormde. In Quiberon betekent vakantie vertoeven in een grote verscheidenheid aan landschappen. Net zo bijzonder is zijn kustlijn: grillige rotsformaties en fijne zandstranden wisselen elkaar hier af. Van alle highlights in deze omgeving voert Quimper de bezienswaardigheden lijst aan. Deze en andere Bretonse stadjes ademen een en al romantiek en historie. Quiberon is dé definitie van een sprookjesachtige vakantie.

De twee gezichten van de Quiberonse kustlijn

De dertig kilometer lange kust van het schiereiland Quiberon behoort in Frankrijk tot de meest spectaculaire kustlijnen. Zijn oost- en westkust zijn totaal verschillend. Het ruige westen van Quiberon herbergt kliffen, grotten en duizelingwekkende afgronden. Zwemmen wordt vanwege de vloedgolven afgeraden. De oostkust is echter ideaal voor zwemmen en andere watersporten. Het is een van de beste surfplekken van heel Bretagne en herbergt zelfs een van ’s werelds bekendste surftrainingscentra. Ook staan de standen hier bekend om hun oogverblindende zonsondergangen.

Overnachten in Quiberon? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Quiberon bij deze reisorganisaties


Must-sees tijdens een verblijf in Quiberon

Alhoewel de zee haast als een magneet op je zal werken, is het ook meer dan de moeite waard om in Quiberon je vakantie te verrijken met enkele bezienswaardigheden in de omgeving. Naast het typisch Bretonse stadje Quimper is ook het bouwwerk Chateau Turpault een aanrader. Het landhuis in middeleeuws-Engelse stijl vormt samen met de rotsachtige kust een bijzonder plaatje. Fort Penthièvre is een plek boordevol historie en Pointe du Conguel is voor natuurliefhebbers onweerstaanbaar. Vooral de uitgezette routes door de duinen aan de zuidkant worden vaak bewandeld.

Quimper: van alle bezienswaardigheden de meest geliefde

Quimper is een van die bezienswaardigheden die je nooit meer uit je geheugen zult kwijtraken. Het typisch Bretonse stadje, dat in de middeleeuwen werd opgetrokken, ademt een op en top romantische sfeer. Dankzij de diverse loopbruggen over de rivier de Odet zie je het stadje steeds letterlijk vanaf een andere kant. Quimper heeft diverse bezienswaardigheden, waaronder het paleis en de kathedraal Saint Corentin en de heilige Mattheuskerk. Kunstliefhebbers zetten natuurlijk koers naar het Museum der Beeldende Kunst.

Accommodaties in Quiberon

Wie in Quiberon zijn vakantie viert, voelt de aanwezigheid van de zee vrijwel overal. Zo liggen ook de meeste accommodaties van Quiberon in Frankrijk aan zee of in de directe nabijheid daarvan. Natuurlijk kun je ook in de stad zelf verblijven. Kies bijvoorbeeld voor een appartement of vakantiewoning van particuliere verhuurders, of voor een van de hotels van diverse prijsklassen. Quiberon is een schiereiland dat geen chique badplaatsen heeft zoals in een groot deel van de Franse westkust wel het geval is. Budgetaccommodaties zijn dan ook ruim voldoende voorhanden.

Het klimaat van Quiberon

Wanneer je Quiberon op de kaart opzoekt, zie je dat dit schiereiland in het zuiden van Bretagne is gelegen. Dat betekent dat er een behoorlijk zacht klimaat heerst. Juni tot en met september gelden als de beste maanden om in Quiberon je vakantie te vieren. Het weer van Quiberon leent zich in de zomermaanden zonder twijfel voor een zonvakantie. In het voor- en najaar valt de meeste neerslag, alhoewel de temperaturen nog steeds aangenaam te noemen zijn.

Handige tips & blog