Perros-Guirec

Perros-Guirec: schilderachtige kustplaats met een robuust randje

Het woord idyllisch lijkt haast te zijn uitgevonden voor Perros-Guirec in Frankrijk. Het onontdekte dorp is aan een prachtige baai, grenzend aan Het Kanaal gelegen. Achter het blauw van de zee schitteren op het vasteland de pijnbomen en kleurrijke bloemen. De geografische ligging en het weer in Perros-Guirec hebben het karakter van deze kustplaats grotendeels bepaald. Wind en golven domineren, maar de vele turquoise baaitjes in Perros-Guirec zijn bezienswaardigheden die ook zijn lieflijke kant tonen. Ze behoren tot de mooiste plekken om over Het Kanaal uit te kijken.

In Perros-Guirec in Frankrijk staat alles in het teken van graniet

Van de hele roze granietkust is Perros-Guirec in Frankrijk de bekendste badplaats. Die roze gekleurde rotsformaties zijn, als je in Perros-Guirec verblijft, bezienswaardigheden die je als eerst moet zien. Ze bevinden zich tussen de stranden van Trestraou en Saint-Guirec. De vuurtoren van Ploumanac’h geeft het geheel nog eens een extra bijzondere dimensie. De inwoners van Perros-Guirec zijn maar wat trots dat hun woonplaats naast de wel 300 miljoen jaar oude creaties van de natuur is gelegen.

Met zoveel gesteente in de omgeving kon het haast niet anders dan dat de mens hier ook gebruik van heeft gemaakt. Wanneer je door het centrum van Perros-Guirec in Frankrijk wandelt en de Saint Jacques kerk tegenkomt, herken je de kleur van het gesteente wellicht wel. Deze kerk in Perros-Guirec is een van de bezienswaardigheden die in Romaanse stijl is gebouwd. In beeldenpark Christian Gad zie je wat kunstenaars van de roze granietstenen hebben gemaakt.

Overnachten in Perros-Guirec? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Perros-Guirec bij deze reisorganisaties


De bewonderenswaardige omgeving van Perros-Guirec

Wie denkt dat het bij het roze graniet blijft, heeft het mis. In de directe omgeving van deze badplaats zijn er nog veel meer highlights die om je aandacht wedijveren. Zo ligt de Archipel des Sept- Îles op slechts enkele kilometers afstand. De eilandengroep is Frankrijks belangrijkste vogelreservaat en een waar paradijs voor zeevogels. Vooral Jan-van-genten strijken hier graag neer. Je bezoekt deze archipel tijdens je vakantie in Perros-Guirec in Frankrijk met een boottocht, waarvan er in de badplaats diverse worden aangeboden.

Dertien kilometer aan zandstrand aan je voeten

Perros-Guirec kan bogen op een kustlijn van dertien kilometer. Zijn drie afzonderlijke stranden zijn ideaal voor kinderen én voor liefhebbers van watersport, of die nu tot de beginners of de gevorderden horen. Het zonnigste en een van de meest geliefde plekken is Plage de Trestraou. Op dit strand bestaan veel watersportmogelijkheden. Liever zonnebaden in een wat ongereptere omgeving? Zet dan koers naar Plage de Trestrignel, waar vooral het geruis van de Atlantische Oceaan domineert.

Het klimaat van Perros-Guirec in Frankrijk

Het weer in Perros-Guirec is in de zomermaanden uitstekend te noemen voor een strandvakantie. De temperaturen lopen dan op tot bijna dertig graden en er valt nauwelijks neerslag. Ook het vroege najaar en de lentemaanden bieden voldoende perspectief voor wie het strand niet centraal staat. Van november tot en met februari nodigt het weer in Perros-Guirec niet uit, het is dan aanzienlijk kouder en natter. De meeste regenval vindt plaats in november, december en januari.

Handige tips & blog