Erquy

Erquy: vissershaven aan een imposante kaap

Wanneer je Erquy in Frankrijk voor de eerste keer binnenkomt, zou het wel eens kunnen zijn dat je het dorp tóch herkent. Het zou namelijk model hebben gestaan voor het dorp van Asterix. Zo gaat het tegenwoordig als ‘Geboorteplaats van Asterix’ door het leven. De vissersboten maken in Erquy een groot deel van de bezienswaardigheden uit. Wel tachtig boten vissen voornamelijk naar de Coquile Saint-Jacques, oftewel de Sint-Jakobsschelp. De weersverwachting voor Erquy is, zeker in de zomermaanden, erg aangenaam. Ideaal om ook zijn wandelpaden te kunnen ontdekken.

Wandeling door een kaap van bijzondere geologische oorsprong

In Erquy is van alle bezienswaardigheden de Cap d’Erguy ten noorden van het dorp het hoogtepunt. Kliffen van roze zandsteen, zandduinen en heidevelden verwelkomen je als een warm kleurenpalet. De heidevelden veranderen steeds van kleur en roepen je haast om ze te bewandelen. Je kunt deze kaap in Erquy in Frankrijk, die overigens het overblijfsel van vulkanische activiteit is, zelf bewandelen of deelnemen aan een van de excursies. De langste wandelroute bedraagt 7,5 kilometer.

Overnachten in Erquy? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Erquy bij deze reisorganisaties


Zelfs Engeland lijk je haast aan te kunnen raken

Natuurlijk telt Erquy nog meer bezienswaardigheden. Vlak bij zijn vissershaven tref je namelijk ook de kliffen van Cap Fréhel. Deze kaap geldt als een van Bretagnes mooiste uitzichtpunten. Is de weersverwachting voor Erquy goed, bezoek deze plek dan om zelfs het Britse eiland Jersey in het vizier te krijgen. Tussen Cap d’Erquy en Cap Fréhel liggen diverse stranden en baaien waar het tijdens je vakantie heerlijk vertoeven is. Zulk helder water zie je op weinig andere plekken aan de Franse westkust!

Erquy in Frankrijk: een bestemming om je vingers bij af te likken

Wie van lekker eten houdt, bevindt zich in Erquy op een ideale plek. Hier schuif je natuurlijk in een van de restaurants aan om van de Sint Jakobsschelpen te proeven. Natuurlijk laat je een maaltijd vergezellen door een Frans wijntje uit dezelfde regio. Erquy in Frankrijk nodigt je uit om net als de Fransen zelf een echte levensgenieter te worden. In de wintermaanden, november tot en met maart, kun je het schouwspel van de vissers en het getij van de zee vanaf de kade gadeslaan.

De reis naar Erquy

Vanuit Utrecht bedraagt de afstand tot Erquy 850 km, wat je in ongeveer negen uur aflegt. Begeef je je eenmaal binnen de grenzen van Bretagne, dan krijg je -in tegenstelling tot het grootste deel van de rest van Frankrijk- met tolwegen niet meer te maken. Een alternatief is per Thalys naar Gare du Nord in Parijs reizen. In de Franse hoofdstad kun je overstappen op diverse hogesnelheidslijnen naar Bretonse steden. In Bretagne ligt zo’n duizend kilometer aan spoorwegen. Je dient wel vooraf te reserveren.

Het klimaat en de weersverwachting van Erquy

Ben je van plan Erquy in Frankrijk te bezoeken? Het beste doe je dit in de zomermaanden. Omdat Erquy in een gebied met gematigd zeeklimaat ligt en er redelijk veel regen valt, kan het weer wel het hele jaar door veranderlijk en bewolkt zijn. Daarom zul je zien dat de weersverwachting voor Erquy ook hartje zomer nauwelijks heel hoge temperaturen laat zien. Juli is van alle maanden de droogste en de warmste.

Handige tips & blog