Campings in Bretagne

Op een camping in Bretagne kampeer je tussen de natuurwonderen

Een verblijf op een camping in Frankrijk en Bretagne in het bijzonder betekent een vakantie in een regio die een cadeautje van Moeder Natuur is. De prachtige rotsformaties aan de kust en het heuvelachtige binnenland vormen een bijzondere compositie. Kamperen kan op een camping in Bretagne aan zee, in het bos of op het landgoed van een kasteel. Ga voor een camping in Zuid-Bretagne met zijn ruige wateren of juist voor het lieflijke noorden, dat zeer geschikt is voor een verblijf met kinderen. Bretagne biedt iedereen een fijne kampeerplek!

Kies jij voor een camping in Bretagne aan zee of in het groene binnenland?

Bretagne heeft een kuststrook van ruim 2500 kilometer. Een camping in Bretagne aan zee is dan ook zo gevonden. Campings aan zee of vlak bij de zee zijn weliswaar het populairst, maar in het binnenland kun je je op een camping in Bretagne laten verrassen door de overweldigende groene natuur. Andere vakantiegangers verblijven liever in de nabijheid van een grotere Bretonse stad. Waar je ook verblijft: strand, cultuur en historie liggen bij een camping in Frankrijk en vooral Bretagne allemaal binnen handbereik.

Reisorganisaties met campings in Bretagne die wij aanbevelen


Helemaal tot rust komen op een natuurcamping

Op een natuurcamping zijn groen, rust en ruimte de sleutelwoorden. In de meeste gevallen beschik je op dergelijke, meestal kleine campings over de benodigde faciliteiten, maar baad je niet in het luxe. Daar gaat het bij deze belevenis namelijk niet om. Heb je daar wel behoefte aan, kies dan voor een luxe camping. Deze tref je vaak onder de naam glamping, een afgeleiden van glamoureus kamperen: midden in de natuur, maar met voldoende faciliteiten en je eigen sanitair. Soms met wel 5 sterren!

Surfcampings

Bretagne is met zijn grillige kust een walhalla voor watersporters. Daar waar de rotsachtige kust en de hoge golven een ware uitdaging voor de doorgewinterde watersporter vormen, vormen de wat rustigere zandstranden een perfecte plek voor beginners. In Bretagne en omgeving zijn diverse surfcampings te boeken. Een surf camping is een camping die zich in de buurt van de gewildste surfplekken van de regio bevindt. Een surf camping bevindt zich meestal in het noorden van de regio.

Het verschil tussen het noorden en het zuiden

Een camping in Zuid-Bretagne ademt een andere sfeer dan een camping in het noorden. Alhoewel de zee in Bretagne vrijwel overal de hoofdrol speelt, is deze aan de noordkust ruiger. Op een camping in Zuid-Bretagne vertoef je aan de rustigere kust. Een dergelijke camping aan zee, vaak ook met zwembad, is ideaal voor families en beginnende watersporters. In het zuiden vind je enkele van de mooiste baaien ter wereld, bijvoorbeeld de Golf van Morbihan die met zijn talrijke eilandjes een natuurreservaat vormt.

Verblijf op de mooiste camping in het binnenland

Eens iets anders dan een camping in Bretagne aan zee? Het dunbevolkte binnenland is rijk aan heuvels, bossen, rivieren en meren. De prachtigste wandelroutes liggen binnen handbereid. Een in het binnenland gelegen camping in Frankrijk en Bretagne in het bijzonder is gemoedelijk en vaak kleinschalig. Er zijn voldoende kindvriendelijke campings. Voor degenen die dit willen, kan er ook op een camping in Bretagne van Nederlandse eigenaren worden gekampeerd.

Handige tips & blog