Bretagne

In Bretagne laat Frankrijk zich van zijn mysterieuze kant zien

Een vakantie in Bretagne vier je in het westelijkste deel van het Europese vasteland. Bretagne wordt gekenmerkt door zijn middeleeuwse stadjes en vormt tegelijkertijd een waar paradijs voor natuurliefhebbers. In Bretagne verspreiden de bezienswaardigheden zich over de 2700 kilometer lange kustlijn waar zandstranden en grillige rotsformaties zich afwisselen én het binnenland vol legendes en legendarische rotsformaties. Bretagne is een regio waar je als liefhebber van Frankrijk het land nog beter leert kennen.

Dit zijn in Bretagne bezienswaardigheden die je niet wilt missen

De Bretonse kust is oogverblindend, maar bij een bezoek aan de Côte de Granit Rose (de Roze Granietkust) schieten woorden helemaal tekort. Het lijstje met tips voor een vakantie in Bretagne wordt zonder twijfel door deze plek aangevoerd. Cultuur en historie vind je in Bretagne in Frankrijk in middeleeuwse stadjes zoals Dinan aan de rivier de Rance. Ook de Golfe du Morbihan behoort tot de hoogtepunten van Bretagne. In deze baai met ruige kustlandschappen liggen meer dan veertig eilandjes waarvan je een deel kunt bezoeken. 

Overnachten in Bretagne? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Bretagne bij deze reisorganisaties


De eilanden voor de Bretonse kust

In Bretagne is Moeder Natuur gul geweest. Je kunt er op avontuur in gebieden die grotendeels nog ongerept kunnen worden genoemd. Tijdens een vakantie in Bretagne kun je met een bezoek aan de eilanden voor de Bretonse kust rekenen op kristalhelder water, kleurrijke bloemen en spectaculaire kliffen. Île de Bréhat en Belle-Île-en-Mer zijn twee van de bekendste. Het is er heerlijk wandelen in het afwisselende landschap en ook het zwemmen rond de rotseilandjes met hun mediterrane begroeiing staat garant voor een bijzondere ervaring.

Je reis naar en verblijf in Bretagne

Benieuwd naar Bretagne en zijn bezienswaardigheden? De Franse bestemming ligt haast binnen handbereik. Vanuit Utrecht leg je iets meer dan achthonderd kilometer af naar de noordelijkste Bretonse plaatsen. Ook kun je vanuit Nederland per trein via Brussel naar Parijs reizen en daar overstappen op een binnenlandse rit naar de grotere steden van Bretagne in Frankrijk. Het prima georganiseerde bus- en treinnetwerk zorgt ervoor dat je alle hoeken van de regio kunt bereiken. Verblijven in Bretagne doe je in een hotel, appartement, camping of in een van de vakantiehuisjes midden in de natuur.

Bretonse lekkernijen

De gezonde zeelucht en de in Bretagne aanwezige bezienswaardigheden maken elk mens hongerig. De regio weet dit altijd voor je op te lossen, want hij barst van de restaurants en cafés waar de lekkerste en meest verse streekgerechten worden geserveerd. Zin in zoetigheid? Zet tijdens je vakantie in Bretagne dan eens je tanden in het Bretons gebak. En vergeet af en toe ook niet om een Bretonse cider te bestellen op het terras.

Het klimaat in deze Franse kustregio

In Bretagne bezienswaardigheden bezoeken en een verkoelende duik nemen in de Atlantische Oceaan? Je doet dit het beste in de maanden juni tot en met september. Het klimaat is met zijn aangename temperaturen en geringe neerslag dan erg gunstig. In juli en augustus bestaat de kans op zeer warm weer. De Warme Golfstroom die langs Bretagne trekt, zorgt ervoor dat het ook in de winter nooit echt koud is. Wel kan het weer, voornamelijk in het voor- en najaar, snel omslaan.

Handige tips & blog